Band District presenteert nieuwe single

NEEDE – Uiteraard hebben de diverse bandleden zo hun eigen muzikale invloeden, maar ze streven vooral een heel eigen geluid na. De Achterhoeks-Twentse nederpopformatie District heeft dezer dagen de single ‘Dromen’ gelanceerd. De band bestaat uit louter ervaren rotten in het muziekmetier. Geformeerd rond zanger Eddy van Straaten uit Neede. Van Straaten maakt daarmee een opvallende carrièremove. Voorheen was hij namelijk manager van diverse bands en artiesten. ,,En nu heb ik dus zelf de stoute schoenen aangetrokken. En dat bevalt me erg goed. Deze band betekent veel voor me: teksten met inhoud schrijven, maar wat voor mij ook erg belangrijk is: de onderlinge sfeer en het gedreven met elkaar bezig zijn.”

De diverse bandleden hebben zo in de loop der jaren overal ervaring opgedaan. Een prominente rol is weggelegd voor gitarist Iwan van de Weer. Hij mag dan aan het conservatorium zijn opgeleid tot jazzgitarist, zijn hart ligt bij de classicrock en daarmee drukt hij zijn stempel op het totale geluid.

Maar een band is vooral teamwork benadrukt Van Straaten: ,,We hebben een hele geroutineerde club bij elkaar: zo tourde onze toetsenist Eric Kerperien voorheen met een top 40-band het hele land door, terwijl bassist Leon Zeiss al een kwart eeuw meeloopt in de muziek. Voor hem is muziek maken zijn grote passie. Drummer Angelo Salvatori tourde zijn hele vaderland Italië door met diverse bands en artiesten en maakt momenteel bovendien deel uit van de classicrockband The Marshalls.”

En dat in een tijdperk dat de platenindustrie zich grotendeels via het internet afspeelt. single uit te brengen. Heel bewust, aldus Eddy van Straaten.

De bandleden zijn immers opgegroeid in een tijd dat je nog gewoon een elpee of cd daadwerkelijk kon vasthouden: ,,En we weten dat het vandaag in de muziekscene enorm lastig is. Niettemin, de titel past perfect bij de manier waarop wij in het leven staan: dromen zijn er juist om na te jagen!”

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Band District presenteert nieuwe single”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven