Dusseldorp: Bestuurders vernielen voetpad

BELTRUM – Inwoners van Beltrum hebben vandaag (15 januari) deze informatie ontvangen van Dusseldorp: ”Na vorige week, hebben wij opnieuw een kritische noot! Ook gisteravond is weer geconstateerd dat het nieuwe voetpad (Mr. Nelissenstraat en Kampstraat) gebruikt wordt als parkeerterrein! Dit veroorzaakt: ten 1e veel overlast voor voetgangers, ten 2e gevaarlijkse situaties met kans op letsel en schade, ten 3e schade aan het straatwerk en als laatste veel frustratie bij ons als aannemer en beheerder van de openbare ruimte.

Het herstellen van alle schade kost veel geld. Het kan niet zo zijn dat Dusseldorp zijn uiterste beste doet om Beltrum te voorzien van mooi straatwerk en dat dit achter onze rug weer wordt vernield. Met betrekking tot het parkeren op het voetpad heeft onze wetgever het volgende geschreven: ”Andere bestuurders dan die genoemd in de artikelen 5 tot en met 8 (dat zijn voetgangers, fietsers, bromfietsers en mindervaliden) gebruiken de rijbaan. Deze bestuurders en voetgangers die een aanhangwagen voortbewegen die kennelijk bestemd is om door een motorvoertuig te worden voortbewogen, mogen voor het parkeren van hun voertuig tevens andere weggedeelten gebruiken, behalve het trottoir, het voetpad, het fietspad, het fiets/bromfietspad of het ruiterpad.”

”Wij vinden dat we genoodzaakt zijn passende maatregelen te nemen, door de straten waar we bezig zijn langer af te sluiten voor alle gemotoriseerd verkeer. Het duurt dus langer voordat u weer met de auto bij huis kunt komen. En de handhavers zijn gevraagd op te treden bij overtreding. Wij hopen op uw begrip en willen u een mooi Beltrum opleveren”, aldus Dusseldorp.

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Dusseldorp: Bestuurders vernielen voetpad”

 1. Het zal volgende week dinsdag niks anders zijn. Elke dinsdag is er Bridge bij Café Spilman. 99% van deze Bridgers komt niet uit Beltrum. Ook voor de renovatie van
  Beltrum zetten deze gasten te pas en te onpas hun auto overal neer. Om maar niet te ver te hoeven lopen. Terwijl er op het Mariaplein ruimte genoeg is. Ik heb me hier al vaker aan gestoord.

 2. Ik ben zelf stratenmaker en normaal gesproken moet een trottoir het kunnen hebben dat je een auto erop parkeert. Dus vraag ik me af of het degelijk is aangelegd.

 3. Of de bestrating het nou kan hebben of niet … je mag er gewoon niet parkeren.
  Mensen zijn gewoon te lui om een stukje te lopen.
  De mensen die nu met een borrel op achter het stuur stappen kunnen ook de fiets pakken.
  Dat scheelt parkeerplaatsen en onnodig alcohol in het verkeer!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven