Event Grand Dutch verhuist naar Haarlo

HAARLO – Het NK alle spelsoorten, het Grand Dutch, verhuist van Heerhugowaard naar het Achterhoekse Haarlo. Met dit prestisieuze evenement zal ook de Masters Artistiek naar Haarlo verhuizen. De reden van deze verhuizing is, dat de organisatie onderleiding van Dirk Snip een week geleden de organisatie heeft teruggegeven aan de KNBB. Beide kampioenschappen worden nu gehouden bij HCR Prinsen en vindt plaats van 18 tot en met 23 maart.

Het bondsbestuur en de KVC en met name voorzitter Jaap Labrujère en bestuurslid Bennie Deegens waren onaangenaam verrast. “Wij hadden een mondelinge afspraak en het contract zou uit publiciteitsoogpunt begin februari getekend worden”, aldus Borculoër Deegens voormalig teamleider van Etikon. “Maar voor ons was, toen we het hoorden, maar één ding belangrijk het kampioenschap moest hoe dan ook doorgaan”. Deegens en Labrujère zijn nog het meest verbolgen over de manier van communiceren. “Zo iets doe je niet via de sociale media. Wij zijn er van overtuigd, dat wanneer Snip contact met ons had gezocht dat we de problemen hadden opgelost”, vervolgt hij.

Beide heren zijn toen naarstig op zoek gegaan naar een andere locatie, “maar veel tijd hadden we niet en in Haarlo hadden ze het bidboek nog in de kast liggen van de organisatie van de laatste Grand Dutch en Masters Artistiek. De keuze was toen niet moeilijk meer”.

“Ik heb in opdracht van het bestuur een alternatief plan en begroting gemaakt en dat is unaniem door het KVC bestuur aangenomen. We gaan nu alle energie steken in de organisatie in Haarlo en onder het motto daar doen we het voor gaan ze daar aan de slag en wordt er weer prima organisatie en toernooi neergezet, daar twijfel ik geen moment aan”.

Deegens is er overigens van overtuigd, dat de format die hij nu in elkaar heeft gezet inclusief de begroting door elke organisatie op elk gewenst moment gebruikt kan worden. Hij vindt overigens wel dat het toernooi niet elk jaar maar om de twee jaar gehouden moet worden, mede omdat ook al om de twee jaar, het EK in het Duitse Brandenburg gehouden wordt.

“Je kunt de Euro voor de Topsport maar één keer uitgeven”.

 

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Event Grand Dutch verhuist naar Haarlo”

  1. @ Sjors

    De naam van de sport mag dan weliswaar ontbreken in het artikel, maar als je niet weet wat voor sportbond de KNBB is en je ook niet weet wie b.v. Bennie Degens is (hoe vaak heeft zijn naam de afgelopen jaren wel niet in de krant gestaan) en je óók niet weet wat voor topteams er bij HCR Prinsen in Haarlo spelen, dan heb je wel héél weinig verstand van sport …

    Wellicht lees je nooit een krant, dat kan natuurlijk ook. Maar de wedstrijdverslagen van de topteams die bij Prinsen spelen staan ook nog eens wekelijks op deze site. Oh ja, voor de goede orde: biljarten dus. Ter aanvulling: het team van Haarlo is de regerend Nederlands kampioen.

  2. Nou nou Jeroentje, wat een irritatie weer. Jammer hoor.

    Misschien was mijn reactie ironisch bedoelt. Maar, om er ook maar eens een aanname in te gooien, dat begrijp je vast niet gezien je reactie.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven