Flamingo’s al vroeg in Zwillbrock

Ik heb vandaag een wandeling gemaakt rondom het Zwillbrocker Venn. Tot mijn verbazing waren er al zes flamingo’s. Het is ongekend vroeg, normaal komen ze pas in maart. Of zijn ze helemaal niet weggeweest? Eind deze week ga ik nog een rondje maken. Dan maak ik foto’s van bijzondere bomen, mooie luchten en andere dieren.

Foto’s Truus Stotteler:
[nggallery id=4422]

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Flamingo’s al vroeg in Zwillbrock”

  1. Jazeker, de flamingo’s zijn in de Delta in Zuidwest Nederland geweest. Ze verbleven daar aan de zuidkust van Goeree-Overflakkee bij de haven van Battenoord aan het Grevelingenmeer. Waarschijnlijk als gevolg van het aanhoudende zachte weer (in Zeeland/Zuid-Holland heeft het tot nu nog helemaal niet gevroren) zijn ze (voor een deel) weer in de richting van hun broedplaats vertrokken. Afgelopen zondag zag Wim Rots er 14 in het Zwillbrocker Venn. De flamingo’s zullen daar nu vast nog niet blijven, maar verder trekken naar het Veluwemeer. En dan tussen het Veluwemeer en het Zw. Venn op en neer blijven vliegen tot het moment gekomen is om definitief in Zwillbrock te blijven om daar te gaan broeden (omstreeks eind april/ begin mei).

  2. Sorry,
    In de haast typte ik een fout aantal in. Wim Rots zag 6 flamingo’s op zondag 26-01-14. Van maandag t/m donderdag waren er nog 2.

  3. Hallo Truus.
    Gisteren (8Febr) was ik in zeeland vogels spotten,en er waren nog 39 Flamingoos in het Grevelingen meer,ze komen daar weer mooi op kleur.Enkele zijn er al weer even in het Zwillbrockker vene geweest.
    Groet.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven