Gemeente: ”Fietsbaan is niet gevaarlijk”

EIBERGEN – Zijn de oversteekpunten/kruisingen op de fietsbaan in Eibergen nou wel of niet gevaarlijk? Burgers zeggen ‘ja’ maar de gemeente zegt ‘nee’. Het blijft een getouwtrek. Raadslid Hans Pelle heeft na alle reacties op deze site wederom vragen gesteld aan het college van Berkelland. Donderdag 23 januari kreeg hij de antwoorden. Bizar is dat de gemeente in 2011 en 2012 geen ongevallen heeft geregistreerd. Met name fietsongevallen zonder letselgevolg worden nauwelijks doorgeven aan de gemeente Berkelland. Het aantal klachten blijft volgens de gemeente beperkt tot twee per jaar.

”Het tot op heden ontvangen ongevallenbeeld geeft ons geen aanleiding om extra maatregelen te nemen. Wij vinden dat de fietsbaan bijdraagt aan het fietsgebruik door een voldoende veilige en snelle fietsroute. Vele inwoners maken dagelijks dankbaar gebruik van deze route, ondanks de bekende risicopunten. Wij ontvangen naast de eerder genoemde meldingen over onveiligheid eveneens positieve reacties over het gebruik van de fietsbaan”, aldus de gemeente Berkelland.

Toch zet Hans Pelle vraagtekens achter deze mededeling. ”De geluiden in het veld zijn heel anders. Dit wil dus zeggen dat burgers klachten en (bijna)aanrijdingen niet melden bij de gemeente. Nu zie je wat er gebeurd, er ontstaat een scheef beeld. Met als gevolg dat Berkelland geen maatregelen neemt.” Het advies van Pelle is om alles serieus te melden bij de gemeente. “Alleen dan kunnen we wat doen aan de veiligheid op de fietsbaan.”

Nieuwsuitberkelland.nl zoekt contact met mensen die in 2011 en 2012 zijn aangereden op de fietsbaan. Mail ons via [email protected].

Eerdere bericht: Hans Schepers voert actie op fietsbaan

Deel dit artikel:

16 gedachten over “Gemeente: ”Fietsbaan is niet gevaarlijk””

 1. Laat de politie/ ambtenaar op elk kruispunt van het Fietspad en naast sportwijzer bij de oude brug en bij de gevaarlijke kruispunt Needseweg eens een half uur staan, dan weten ze wel genoeg. Bij de oversteek bij de Needseweg gewoon een tunneltje of stoplichten, die alleen werken als er fietsers aankomen, deze dingen zie je in het midden van het land erg veel en met de scholieren ’s morgens en ’s middags van zowel het Assink als de MAX als de Diekmaat, komen daar vaak goed weg, door hun roekeloos fiets gedrag.

 2. Dag Dennis, goed plan. We gaan dit deze week nog oppakken. We gaan het met de camera vastleggen.

 3. Typisch weer zo’n antwoord van iemand achter een bureautje in Borculo. Wij in Eibergen maken die gevaarlijke situaties dagelijks mee. Zeker nu veel moderne fietsen vaak veel sneller gaan dan de oudere modellen is het bij deze oversteekpunten (zowel voor fietsers als auto’s) keer op keer bloedlink.

  Een enorm arrogante reactie van de gemeente. De woordvoerder verschuilt zich achter cijfertjes. In feite lees ik: “Er moeten eerst doden of gewonden vallen. Mogelijk dat we dan een keer iets veranderen.” Triest! Hans Pelle heeft volkomen gelijk.

 4. Als fanatiek fietser kom ik met regelmaat over dit fietspad. Ook als automobilist kruis ik vaak dit fietspad. Voor automobilisten is het heel onoverzichtelijk en veel fietsers denken, ik rij op het fietspad, en heb dus voorrang en nemen dus ook voorrang. Daardoor gaat het vaak fout.

  Een oplossing is dat de snelheid er uit gehaald word door er een soort ” chicane ” O.I.D.van te maken voor auto,s .

  Eenzame fietser

 5. Volgens mij is de eerste dode al gevallen en dat was in 2007. Het is niet alleen het fietspad in het dorp, maar ook daar buiten. Mensen die op de mors werken rijden bijna dagelijks (weet niet of de brug nu al eindelijk op de plaats ligt) mensen overhoop bij Sportwijzer (beginnen we weer over hang jeugd en hun auto’s, maar daar word vol opgetrokken en bochtjes gemaakt door jongens die daar rond hangen met hun auto). De oversteekplaats zoals ik hem al eerder noemde is in de zomermaanden on overzichtelijk door een mais veld. Richting Groenlo exact hetzelfde met die wegen, de automobilist ziet daar geen bal en de fietser ook. Het is schandalig, dat de gemeente dit niet ziet. Misschien nog een andere tip, breng die video’s die je opneemt naar de mensen die strijden voor de gemeenteraad.

 6. Gemeente als jullie dat niet zien, dan is er iets goed mis!!!!
  Bij elke weg moet je als fietser remmen, want lang niet alle auto’s stoppen of ze stoppen pas laat. De kruising bij de sportzaal is ook heel leuk als fietser!!!!!!
  Niet wachten tot dat er doden vallen, nu wat doen.

 7. De gemeente Berkelland doet toch niets.
  Woon aan een 50KM weg maar de meeste automobilisten rijden er 80KM
  Regelmatig bij gemeente en politie aangeklopt maar geen resultaat, er moet eerst een dode vallen voor er iets gebeurd.

 8. Weten ze daar in Borculo überhaupt wel waar het overgaat ??
  Je wordt toch als burger kotsmisselijk van dit soort antwoorden. Het is zelfs voor automobilisten een gevaarlijke situatie als zijn de gevolgen minder.

 9. Dus er moeten eerst meer ongevallen gebeuren? Laat een ieder vanaf nu de gemeente bellen wanneer ze bijna overhoop gereden zijn. Het zijn wel de fietsers die het proberen te voorkomen door te stoppen of meteen in de remmen te gaan. Automobilisten rijden wel door. Het gebeurd mij regelmatig dat ik op dat stuk fietspad zeker 3x in de remmen moet om niet te worden aangereden.

 10. Bijna raak ! Vrijdagmiddag 13.35 uur. Oversteek bij het Spieker. Van rechts komt een grijze Opel aanrijden, stopt en als ik verder fiets trekt hij plotseling op. Gelukkig ziet de bestuurder me net op tijd en stopt alsnog. Hoezo niet gevaarlijk ? Ik fiets verder…..erg geschrokken…. en dat is echt niet de eerste keer dat me dit overkomt !!

 11. Kan mij voorstellen dat een gemeente niet achter elk bericht in de media aanloopt. Kan mij ook voorstellen dat burgers niet klagen bij de gemeente vanwege een “vooroordeel”. Dat na de politieke partijen, behalve.., ook de gemeente het af laat weten. Sommige gemeenten zijn er voor hun burgers…… (iets voor 14 maart ??).

 12. Ruud zit je al in de partij? Dit is juist de praat die je niet moet volgen, want dan gebeur er idd niks

 13. @Dennis, als de heer Pelle met een eigen politieke partij mee doet aan de gemeenteraadsverkiezingen heb ik in ieder geval een veilige plek voor mijn stem. Of ik dan ook in die partij ga zitten wil ik best serieus over nadenken.

 14. Als de ambtenaren eens uit een te duur en overbodig gemeentehuis komen en de plaatselijke bevolking de vraag stellen: hoe vaak bent u ontsnapt aan een ongeval ?

  Dan pas zullen ze wakker worden en misschien aktie ondernemen !!!!

 15. Mijn vrouw is op 24-12-2011 om ongeveer 15 uur aangereden op dit fietspad oversteek bij de sporthal.
  Politie heeft prosesverbaal opgemaakt.
  En mijn vrouw is met een ambulance naar winterswijk gebracht ,Enkelbreuk plus een wond aan het hoofd.
  heeft ook nog eens op deze site gestaan.
  Als de gemeente niets registreert mogen ze ook niets zeggen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven