Grote oogstrijpe wietplantage opgerold

NEEDE – Politie Berkelland heeft maandag 6 januari – tegen 13.15 uur – aan de Nijverheidsweg in Neede een grote hennepplantage opgerold. In een loods waren diverse ruimtes ingericht voor de teelt (zie foto’s en video). Volgens een schatting zou het gaan om tweeduizend planten. Een groot deel was rijp voor de oogst. De brandweer van Neede heeft – voor het betreden van het pand – metingen verricht om te kijken of de hulpdiensten hun werk veilig kunnen doen. De plantage is maandagmiddag geruimd. Alles werd uit de loods gehaald en vernietigd. De eigenaar van het pand zit tijdelijk vast. Gekeken wordt of hij verantwoordelijk is voor de plantage. De sloten van het gele pand zijn verwisseld door een slotenmaker. Liander doet onderzoek naar het aftappen van stroom.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4349]

Foto’s GinoPress:
[nggallery id=4348]

Deel dit artikel:

16 gedachten over “Grote oogstrijpe wietplantage opgerold”

 1. Mooie vangst volgens mij de eerste van dit jaar in de regio. Zitten er nog wel meer in Berkelland. Post maar eens bij bouwmarkten. Wordt veel spul voor de plantages weggesleept.

 2. Opgeruimd staat netjes, gelukkig maar,want is een beste plantage, en nu is voorkomen dat het tuig nog geld verdiend ook nog, nu kost het hun geld , zo hoort het hard aanpakken dat tuig.

 3. De eigenaar van het pand is na de inval meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij verhoord i.v.m. verhuren loods/hal.

 4. Goed werk. Probleem is dat echter dat de ‘grote bazen’ zelden worden gepakt. Daardoor is het in Nederland dweilen met de kraan open. Voor elke opgeruimde hennepkwekerij komen er op een andere plek twee nieuwe bij.

 5. Let maar op, deze zaak heeft nog wel een staartje, voor de verhuurder, deze gaat niet vrij uit.

 6. Boeiend! Hoe dacht je dan dat de wiet in de coffeeshop komt?

  Zolang ze niks illegaals hebben afgetapt dan mogen ze van mij rustig hun gang gaan. Beter zo achteraf dan in een drukke woonstraat ivm brandveiligheid 🙂

  Ik gebruik overig die zooi niet, maar ik denk dat het drankprobleem in Nederand groter is dan dit.

 7. Goed zo Wouter, zo is het wel, ik heb trouwens ook een drankprobleem: niks te zuipen in huis!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven