Organisatie klaar voor de Oldewievendag

BELTRUM – Corina Groot Zevert, Astrid Groot Zevert, Dorien Bruijl en Angela te Woerd zijn er weer klaar voor. Op 16 februari organiseren ze weer de succesvolle Oldewievendag. Deze feestelijke ‘vrouwendag’ wordt voor de tweede keer in Beltrum gehouden. ”Oldewievendag komt van oorsprong uit Duitsland en is via Limburg naar Nederland gekomen. De vrouwen in Duitsland wilden wel een keer zonder de mannen op stap en vonden het leuk om verkleed te gaan. Het is feitelijk een onderdeel van carnaval, maar het staat er verder los van”, aldus Angela te Woerd. Het Oldewievenfeest is een erg gezellig feest met ludieke voorwerpen, zoals een rollator, scootmobiel, breiwerk of katheter, je kunt het zo gek niet bedenken. Dit feest ik bestemd voor vrouwen van 18 jaar en ouder (kan tot 90 jaar).

”Met uitzondering van ons dweilorkest Valse Loch. Dit is ook de reden dat het zo gezellig is, want jong en oud vieren feest met elkaar, en dit is iets heel kostbaars vinden wij, voegt Corina Groot Zevert eraan toe.

Dit jaar komt er een bekende Nederlander op bezoek. De dames willen nog niet verklappen wie het is. De dag begint met een stevig ontbijt (9.30 uur bij zalencentrum Dute). Waarna een kroegentocht wordt gehouden. Afsluitend is er een stampottenbuffet bij Spilman. Vrouwen die daarna nog willen door feesten zijn welkom in het voorcafé.

Deze dag beginnen we om 9.30 uur met een ontbijt bij Zalencentrum Dute, waarna wij aansluitend een kroegentocht zullen gaan houden. Afsluitend is er een stampotten buffet bij Café Restaurant Spilman. Voor wie nog wil kan nadien nog doorfeesten in het voorcafé bij Spilman.

Opgave is ook mogelijk via mailadres: [email protected] (uiterlijk tot 9 februari).

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Organisatie klaar voor de Oldewievendag”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven