Politie jaagt op criminelen bij Danspaleis

EIBERGEN – Boeven vangen, dat was in de nacht van donderdag op vrijdag (17 januari) de belangrijkste opdracht tijdens de grote politiecontrole op het parkeerterrein van het vroegere Danspaleis. Politie Berkelland, Twente en de Marechaussee voerden tussen 23.30 en 04.00 uur een grote controle uit. Bijna alle bestuurders werden van de N18 gehaald. Van onder tot boven zijn ze gecontroleerd. Ook de auto’s werden doorzocht op verdachte spullen. De politie is tevreden over de controle. ”We hebben heel wat belangrijke informatie verzameld. Denk aan materiaal voor het bouwen van een hennepplantage, wapens, drugs, tot mogelijk gestolen goederen. Alle informatie wordt doorgezet naar de recherche”, zegt een leidinggevende ter plaatse. De info kan belangrijk zijn voor het oplossen van diverse politiezaken.

”De controle is ook preventief. We laten zien dat we niet alleen bekeuringen uitdelen. Binnen ons korps is er ook aandacht voor criminaliteit.” De laatste tijd wordt er veel ingebroken in Berkelland. Daarom voert de politie bovenstaande boeven-controles uit. Aankomende tijd staan er nog meer op de agenda.

Ook de gemeente Berkelland heeft aandacht voor inbraken. Samen met de politie organiseren de informatieavonden om burgers te informeren.

Tevens worden er waarschuwingsbrieven verstuurd in buurten waar veel inbraken plaatsvinden.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4387]

 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Politie jaagt op criminelen bij Danspaleis”

  1. Ik reed er ook. Moest even mijn rijbewijs laten zien en zeggen dat de auto op mijn eigen naam staat. Niet eens blazen of zo. Ook niet in de auto gekeken. Nu had ik niets te verbergen maar als ze dan toch bezig zijn……

  2. Vreemde tijd tot 4:00 uur. Afgelopen week toch aantal mensen aangehouden wegens inbraak in de tijd tussen 5 en 6. Beetje geld verspeeld hier met een actie wat je beter van 3 tot 7 had kunnen houden. Had het meer kans van slagen. Zowel in Aalten als in Zevenaar was dit na 5 uur ’s nachts. Zie gld.nl

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven