Mondzorgcentrum Eibergen moet sluiten

EIBERGEN – De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Mondzorgcentrum Eibergen een bevel tot sluiting gegeven. In het centrum aan de J.W. Hagemanstraat voerde de eigenaar/bestuurder Heersink onbevoegd tandheelkundige handelingen uit. Heersink is sinds enkele weken bestuurder van het mondzorgcentrum. Naar aanleiding van recente meldingen van tandartsen in de regio heeft de Inspectie op 6 februari een onaangekondigde inspectie gehouden in het centrum. Heersink is door het Centraal Tuchtcollege doorgehaald als tandarts, maar voerde in het Mondzorgcentrum toch handelingen uit, zoals het maken van vullingen, het geven van injecties en het maken van röntgenfoto’s, die voorbehouden zijn aan bevoegde tandartsen.

De instelling moet in elk geval gesloten blijven tot er tandheelkundige zorg geleverd wordt door minstens een bevoegde (BIG geregistreerde) tandarts. Als Heersink zelf weer tandheelkundige zorg gaat verlenen, in deze praktijk of vanuit de instelling elders, dan mag dat alleen in opdracht van een bevoegde (BIG-geregistreerde) tandarts.

Het bevel is ingegaan op dinsdagmiddag 11 februari en is zeven dagen geldig. De minister van VWS kan het bevel verlengen. Klik hier voor de brief die naar Mondzorgcentrum Eibergen is verstuurd.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4473]

 

Deel dit artikel:

16 gedachten over “Mondzorgcentrum Eibergen moet sluiten”

 1. Nou, lekker dan! Net vorige week geweest en een behandeling ondergaan. Deze is overigens prima uitgevoerd.

  Nu dien ik een vervolgbehandeling te ondergaan en daarvoor heb ik ook al een financieel contract met de kliniek ondertekend. Een exemplaar hiervan heb ik ook al thuis.

  En nu??? Geen idee.

 2. eindelijk was ik weer blij dat er een goede tandarts in de buurt was die ook gewoon AN kon spreken. ik ben de laatste tijd heel goed geholpen door deze beste man en hierbij vind ik het dus ook heel jammer dat hij mij nu niet verder kan helpen.

 3. De laatste jaren was het een komen en gaan van tandartsen in deze praktijk., zonder dat dit aan de klanten Weed gecommuniceerd. Dan was er weer een suitset, Dan weer een nederlanders. Ook de communicatie met de assistente liep niet altijd volgens plan.Ook was dit een praktijk waar altijd nieuwe klanten welkom waren, wat me ook aan het denken Zet.

 4. @Gerrit Wolsink

  Kun je je opmerking toelichten ‘Goedkoop is duurkoop’ toelichten? Ik betaal gewoon voor mijn behandeling en als patiënt weet je echt niet of een andere praktijk net iets duurder of goedkoper is. Of weet jij dat allemaal wel?

 5. @Jeroen,

  Ja, ik weet dat wel. Ik vraag voor een behandeling eerst een prijsopgave. Zou iedereen moeten doen om niet voor ongewenste verrassingen te komen staan!!

 6. Nou Youri, ik ben ook door de (hr) Heersink geholpen en nu diverse hersteloperatie`s door een kaakchirurg verder gaat het weer goed, v
  Vele belofte`s , dikke rekeningen en heel veel ellende heeft hij mij bezorgt en toen was hij ook al geschor

 7. @Gerrit Wolsink

  Je begrijpt me niet. Ik vraag ook voor elke behandeling een prijsopgave. Maar je gaat me niet vertellen dat je op dat moment exact weet welke prijs de andere tandartsen in Eibergen voor dezelfde behandeling vragen. Er zijn een stuk of vier tandartspraktijken in Eibergen. Dus jij weet exact welke prijs elke praktijk vraagt voor bijvoorbeeld een vulling?

  En als de één met een bepaalde behandeling goedkoper is dan de ander en bij een andere behandeling is het net andersom, dan switch je van tandarts naar tandarts? Daar geloof ik niks van.

  Dan nog begrijp ik je opmerking niet. Wie zegt dat het Mondcentrum Eibergen goedkoop (is duurkoop, volgens jou) is of in elk geval goedkoper dan de rest?

 8. @jeroen @gerrit wolsink
  ben daar vaak geweest en kreeg ook altijd vooraf een prijsopgave voor behandelingen m.u.v. de standaardcontrole.

 9. Is dat dezelfde tandarts die jaren geleden in Borculo heeft gezeten (opvolger van de Haan) en later in doetinchem? Die in 2008 de deuren heeft gesloten?

 10. Wat is dat nu voor gezeur over prijzen? De prijzen zijn door de overheid vastgesteld en daar moet iedere tandarts zich aan houden. Verschil in prijzen per behandeling kan dus niet. Wel kan het zo zijn dat de ene tandarts meer wil doen dan de andere per behandeling, dat moet je wel even vragen zodat je zelf op kunt zoeken per code wat je kwijt bent.

 11. Guido, helaas klopt je verhaal helemaal niet. In theorie heb je wellicht gelijk. De praktijk is echter geheel anders. Er zitten grote prijsverschillen tussen de prijzen per behandeling per kliniek. Daar is onlangs nog een flinke discussie over geweest, die overal in de media heeft gestaan.

  Daar komt nog eens bij dat tandartspraktijken bijvoorbeeld protheses niet zelf maken, maar laten maken door tandheelkundige laboratoria. Die van het MZC Eibergen zit in Enschede. Elk tandheelkundig laboratorium berekent zijn eigen prijzen.

 12. Erg jammer dit, eindelijk weer een nederlandse tandarts die heel open was en vriendelijk, hij heeft bij mij laatst een paar kiezen getrokken, dit is uitstekend gelukt en gedaan.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven