Burgemeester: ”Plakken is niet illegaal”

BORCULO – Burgemeester Bloemen heeft vanmorgen onderstaande mail verzonden naar alle  lijsttrekkers, fractievoorzitters en campagnecoördinatoren: ”Naar aanleiding van de commotie afgelopen zaterdag over het al dan niet mogen beplakken van de verkiezingsborden het volgende. Op 5 april 2011 heeft het college een raadsvoorstel behandeld over het reclamebeleid. Daar is toen expliciet besloten om ook de verkiezingspropaganda te regelen: “alleen toegestaan gedurende drie weken voorafgaand aan de verkiezingen op particuliere gronden”.

De gemeentelijke borden werden dus uitgesloten. Tot mijn spijt moet ik constateren dat de laatste drie woorden in de betreffende APV-regel niet zijn opgenomen. Ik interpreteer de huidige APV echter naar de zogenaamde ratio van het betreffende artikel en niet naar de letterlijke tekst. Tegen die achtergrond kan er dus nu op de gemeentelijke verkiezingsborden gewoon geplakt worden.

De APV zal een wijzigingsvoorstel gaan doorlopen om de tekst parallel te laten lopen met de feitelijke bedoelingen.”

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Burgemeester: ”Plakken is niet illegaal””

 1. ja ja en zo worden regels zomaar weer aangepast ten behoeve van de plebs schande zou ik zeggen

 2. Eric de Wielrenner

  Ben benieuwd of “gewone”burgers ook zo snel geholpen worden door onze burgervader en dat de uitslag is:”Zo staat het er wel maar er is iets vergeten….”.

 3. hier zakt je broek toch van af van deze gemeente
  Je hebt een APV verordering en ze kunnen nog zijn gang gaan
  wat een zooitje daar bij de gemeente
  O O moeten wij als burger ons eens niet aan de APV houden
  dan worden wij als burger wel mooi genaaid

 4. Volgens de statuten moet er eerst een periode over heengaan om deze APV aan te passen tot dat deze vast is gelegd/gesteld dus onze burgemeester kent de regelgeving niet! maar ja hij gaat toch weg.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven