Eibergse inbreker gestraft door rechtbank

EIBERGEN – De rechtbank heeft een 18-jarige man uit Eibergen veroordeeld voor het plegen van een zeer groot aantal vermogensdelicten. Het gaat hierbij om autokraken, waarbij met name autoradio’s en subwoofers zijn weggenomen, een poging tot inbraak in een schuur, inbraak bij een scoutingvereniging, vernieling van een ruit bij een café en diefstal van een tas uit dat café.

Een aantal feiten is met anderen gepleegd. Gelet op de ernst en hoeveelheid van de feiten en het feit dat de man al eerder voor dit soort delicten is veroordeeld, heeft de rechtbank een detentie van 248 dagen opgelegd, waarvan 120 dagen voorwaardelijk, met aftrek van de tijd die in voorarrest is door gebracht. Aan de voorwaardelijke straf zijn verschillende voorwaarden gekoppeld, waaronder contact met de jeugdreclassering, een locatieverbod voor de duur van 6 maanden, gecontroleerd door een enkelband en een behandelverplichting.

De rechtbank heeft rekening gehouden met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van de man. In verband met zijn persoon is het jeugdstrafrecht toegepast. Naast genoemde jeugddetentie is ook een werkstraf van 120 uren aan de man opgelegd.

De ingediende verzoeken om schadevergoeding zijn geheel of ten dele toegewezen. Ook is besloten tot tenuitvoerlegging van eerder aan de man voorwaardelijk opgelegde straffen.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Eibergse inbreker gestraft door rechtbank”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven