Erik Roosenboom jaagt op Turkse kiezers!

BORCULO – De partijen in Berkelland zijn volop campagne aan het voeren. De één gaat canvassen de ander vult een Facebookpagina om kiezers te lokken. Maar raadslid Erik Roosenboom (OBL) gooit het op een andere boeg. Hij gaat de boer op en spreekt kiezers en ondernemers op een ludieke manier aan. Zo ook afgelopen zondag! Hij bezocht een Turkse ondernemer in Borculo (zie video). Erik: ”Wat belangrijk is dat je de taal spreekt van de inwoners uit Berkelland. Je moet de mensen begrijpen en verstaan. We zijn nu bij Baba Döner, deze mensen moet je in hun eigen taal toespreken.” De Turkse ondernemer stond versteld tijdens de eerste kennismaking. “Hij kan vloeiend Turks!” Erik was zeer welkom (zie video). OBL: Ook voor allochtone kiezers!

Deel dit artikel:

20 gedachten over “Erik Roosenboom jaagt op Turkse kiezers!”

 1. wij hadden liever dat u ze in de ons bekende taal toe spreekt dat is de omgangstaal in nederland , dus in het nederlands graag,

 2. Je moet de mensen in hun eigen taal aanspreken. Wat een huichelaar. Spreek ze aan in het Nederlands. Ze zijn toch medelanders of maakt het obl onderscheid???

 3. Ik snap hem wel. Want veel stemmen zal OBL niet krijgen. Echt een flutpartij met een paar zwaar gefrustreerde ondernemers aan het hoofd. Een kat in het nauw maakt rare sprongen! 🙂

 4. Dit is zeer nuttige informatie, zo weet je in ieder geval op welke partij je niet moet stemmen..

 5. Hij zegt het zelf, een partij voor de ondernemers , dus naast de VVD hebben we nu dus twee ondernemers partijen in Berkelland

 6. Ik heb het filmpje gezien en ik moet zeggen: KNAP WERK !!

  Turks leren lijkt me hartstikke lastig maar zoals jij dat spreken kunt: GEWELDIG.

  Mijn stem krijg je. Heb je verdiend.

  Succes

 7. Nou dan weet ik gelijk al dat ik lijst 6 ( OBL ) van de kandidatenlijst kan schrappen…..dus Roosenboom, Morsink of v.d. Holst jammer van de gemiste kans.
  Hint voor lijst 1 t/m 5 , 7 & 8 , hou het bij je moerstaal … ehhh, plat mag ook. !!!!!

 8. Omgekeerde wereld! Ik zie hier eigenlijk helemaal niks positiefs in. Ik vind dit eigenlijk diep triest, als die medelanders nu net zo goed Nederlands leren dan hij turks deed,dan hebben we daar veel meer aan.

 9. Leuk filmpje
  wat nog leuker was dat die meneer zo mooi zij
  de politiek belooft je alles tijdens verkiezing ,
  maar als verkiezing achter rug is dan zie je of hoor je ze niet meer.
  En gelijk heeft hij ook nog want we worden als burger niet serieus genomen .
  als ze eerst maar je stem kunnen krijgen , en dan zien we wel

 10. Kijk, PvdA. Zo doe je dat; campagne voeren in het Turks. We nemen u mee naar Bürkülünd, Achterhoekië (voorheen de Nederlandse gemeente Berkelland in Gelderland) waar raadslid Erik Roosenboom (OBL) vrolijk toont hoe cliëntelisme werkt in de negorij. Een best wel jonge kebab-ondernemert in de gemeente aanspreken in de taal van zijn ouders en hem behandelen als een niet-geïntegreerde totaaldebiel uit Anatolië omdat jij even met je felgeërecteerde talenknobbel van 23 centimeter indruk wil maken op de stemmers. Nee. Ga weg. Roosenboom. Met je Overtoom-pennen. Dit Berkelland is ons Berkelland.
  NU ook op geen stijl .Pak maar in politieke partij OBL

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven