Huizen Mr. Leppinkstraat tegen de vlakte

EIBERGEN – ProWonen verwacht snel te starten met de sloop van de dertig woningen aan de Mr. Leppinkstraat en Hupselseweg in Eibergen. Enkele woningen aan de Mr. Leppinkstraat waren nog bewoond. Bewoners, die voor deze woningen een tijdelijk huurcontract tekenden, wisten dat de woningen gesloopt zouden worden. Inmiddels staan alle woningen leeg en is het wachten op de slopershamer. Eind van de week wordt bekend welk bedrijf de woningen gaat slopen. ProWonen geeft dan direct opdracht hekken rondom de woningen te plaatsen. De daadwerkelijke sloopdatum is nog niet bekend. Leegstaande woningen lokken vaak vandalisme uit. Dat realiseert ProWonen zich. De corporatie probeert vandalisme te voorkomen door overdag zoveel mogelijk toezicht bij de woningen te houden.

Voorwerpen die een gevaar kunnen vormen of om vandalisme vragen, worden zover dat kan al verwijderd. Daarnaast vraagt ProWonen de politie extra te surveilleren in de straat.

Aan de Mr. Leppinkstraat en Hupselseweg bouwt ProWonen achtentwintig woningen; twaalf gezinswoningen en zestien levensloopgeschikte woningen. Levensloopgeschikt wil zeggen dat alle belangrijke vertrekken, woonkamer, slaap- en badkamer, zonder traplopen te bereiken zijn.

Als alles volgens plan verloopt, verwacht ProWonen vanaf juni 2014 te beginnen met de bouw van de woningen.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Huizen Mr. Leppinkstraat tegen de vlakte”

 1. Waarom weer huizen voor 55 plus??????. Kijk eens naar aanbod voor 50 plus en hoeveel reactie erop komen?? Als U dan kijkt naar de hoeveel reacties op een eengezinswoning is het verschil heel groot!!!! Waarom geen goedkope woningen voor starters ??? Hoeveel woningen zijn er de laatste jaren gekomen voor 55 plus en hoeveel woningen zijn er gekomen voor starters??? Dat moet U toch aan het denken zetten. Probeer ook om de jeugd hier te houden.

 2. Enegieneutrale starterswoningen, daar is vraag naar en markt voor. Snel schakelen in beleid ProWonen! Niet blijven leunen op oud ingezet beleid. Welke inmiddels achterhaald blijkt te zijn!

 3. Waarom geen starterswoningen?

  Huuraanbod van dit moment:
  Neede: 4 woningen (55+) waarvan er eentje al ruim een maand tot 2 maanden wordt aangeboden op de website van Thuis in de Achterhoek.

  Eibergen: Op het moment geen woningaanbod. Ik heb zojuist een woning in Eibergen aangenomen (starterswoning onder huurtoeslaggrens) omdat er in Neede ook geen voldoende aanbod aan starterswoningen is (net zoals in Eibergen) omdat er met mij 18 anderen gereageerd hadden op de woning en dit was ook zo met de Beltrumseweg (Eibergen) en voorgaande andere woningen onder de huurtoeslaggrens van 389,05 (onder 23 jaar)

  Ik vind het heel belangrijk dat er op het moment of zeer binnenkort meer aandacht word besteed aan starterswoningen dan aan 55+ woningen.

 4. Goed dat ze nieuwe woningen bouwen ongeacht of het 55 + woningen zijn of niet .jammer dat ze het schilderwerk hier voor niet gunnen aan bedrijven uit de plaats zelf, laat staan of ze een prijs mogen maken. Het werk zal wel weer worden uitbesteed aan bedrijven buiten Eibergen

 5. Helemaal met Bjorn eens, energiezuinig dat zou helemaal mooi zijn voor starters. Daar moet pro wonen toch wat voor willen doen, samen met de gemeente. Starters kunnen nu nog een starterslening krijgen, dus help die groep mensen.

 6. Levensloopgeschikte woningen zijn juist ook voor kleinere (jonge) huishoudens geschikt. Levensloop wil niet zeggen dat het uitsluitend voor 55+ is. Deze woningen zijn juist voor alle leeftijden, dus ook voor starters.
  Nieuwbouw kan alleen niet voor een huur van 389,-.

  Vanaf maart verwachten we rond 150 woningen na verhuizing extra beschikbaar te stellen voor jongeren onder de 23, huurtoeslaggrens 389,-. Dat zijn vooral woningen in Neede en Eibergen. Er ligt nu een voorstel bij de huurdersverenigingen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven