Joost van Oostrum nieuwe burgemeester

BORCULO – De gemeenteraad van Berkelland heeft op dinsdag 4 februari na een extra raadsvergadering besloten om Joost van Oostrum voor te dragen voor benoeming als burgemeester van Berkelland. Van Oostrum is 44 jaar, getrouwd, drie kinderen en lid van de VVD. Hij is inmiddels bijna zeven jaar burgemeester van Rhenen, 19.000 inwoners. Een aantal jaren heeft hij gewerkt in het bedrijfsleven. Nadien heeft hij een ruime bestuurlijke ervaring opgedaan, als raadslid in Houten en Statenlid in Utrecht. Als wethouder heeft hij in Houten gedurende zes jaar een aantal zware portefeuilles beheerd zoals Economische Zaken, Ruimtelijke Ordening, Bouwzaken, Grondbedrijf en Financiën. De raad heeft het volste vertrouwen dat de daadkrachtige netwerker-realisator zoals genoemd in de profielschets is gevonden in de aimabele persoon van Joost van Oostrum.

Met deze aanbeveling door de gemeenteraad is de procedure nog niet afgerond. De minister van Binnenlandse Zaken zal een voordacht doen, de benoeming zal dan volgen bij Koninklijk Besluit. De heer Van Oostrum zal naar verwachting worden beëdigd en geïnstalleerd tijdens een buitengewone raadsvergadering op 4 juli 2014.

De vacature is ontstaan door pensionering per 1 juli 2014 van de huidige burgemeester, de heer mr. H. (Hein).L.M. Bloemen (CDA).

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Joost van Oostrum nieuwe burgemeester”

 1. Eerst maar eens kijken wat hij er van maakt. Veel slechter als Bloemen kan bijna niet. Bloemen heeft Berkelland naar de rand van de afgrond gebracht met als hoogtepunt dat nieuwe paleis in Borklo wat leeg staat. Bedankt voor de Bloemen.

  Allaaf.

 2. Beste Saartje,
  Gemeentepaleis niet de schuld van Bloemen, maar van CDA, VVD en PvdA en weet je wie toen ook de vinger omhoog stak voor de bouw?
  Jan van Doorn toen PvdA nu lijst 8!
  Hij denkt waarschijnlijk dat de kiezers dit vergeten zijn.
  Ik niet, het is de belangrijkste reden dat er al jaren bezuinigd moet worden.

 3. Misschien is deze burgervader wel goed. Hij is jong en heeft ervaring. Kijken wat het word. Bloemen heeft idd niet al te best werk verricht, sluiting van TBS kliniek rekken had hij beter kunnen aanpakken. Dat gemeentehuis met extra ruimte voor 150 man is door hem door gedrukt. Heb hem niet gehoord over de N18, zo kun je nog wel even doorgaan. Aan die man heb je niks, die geniet alleen van zijn gezellige dagje tijden de carnaval in de koets in Neede

 4. Wat een waardeloze, nutteloze reactie’s! Komen waarschijnlijk allemaal uit Neede… Denken jullie nou echt dat de burgermeester het alleen voor het zeggen heeft???

  Meneer Bloemen bedankt! Geniet van uw pensioen! Meneer van Oostrum welkom in onze gemeente en veel succes!

 5. Burgemeester van Oostrum, vanuit Canada, welkom tot een gemeente die heel veel history heeft.
  Wens U en de raad een goed jaar.

  Kees Prakke – Canada

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven