Theater en Atak gaan nu samenwerken

EIBERGEN – Het openluchttheater in hartje Eibergen en poppodium Atak in Enschede gaan samenwerken. Beide organisaties programmeren muziek en gaan elkaar met name ondersteunen op het gebied van programmering en promotie. Het initiatief voor de samenwerking komt van het openluchttheater.

Met de gedachte dat twee podia uit aangrenzende provincies elkaar kunnen versterken werd contact gezocht met Atak. Het programma van het openluchttheater en het poppodium speelt zich over het algemeen in verschillende seizoenen af. Het idee om hier met elkaar over te sparren was al snel een feit. Openluchttheater Eibergen trok afgelopen seizoen een recordaantal van 15.500 bezoekers, met onder meer Racoon en dancefestival Have A Nice Day als grote trekkers. Qua bezoekersaantal is Eibergen inmiddels het vijfde openluchttheater van Nederland en de grootste in Oost-Nederland.

Poppodium Atak is dè aanbieder en ondersteuner van live muziek en popcultuur in Enschede. Concerten, club nights, oefenruimte verhuur, foto exposities, indoor festivals, studio opnames, culturele evenementen, talentenontwikkeling en meer. Beide podia gaan elkaar helpen om de naamsbekendheid in de regio te vergroten. Atak gaat in Eibergen tijdens het Ongekend Goed Festival een eigen podium programmeren.

Samenwerkingen die in de toekomst mogelijk zijn, kunnen variëren van het uitnodigen van elkaars vrijwilligers tot het gezamenlijk programmeren van concerten.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Theater en Atak gaan nu samenwerken”

  1. mooizo is weer een keer tijd voor een stevig metal festival op de maat.denk dat de oude bewoners ernog wel over mee kunnen praten.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven