Munsterdijk: Zandhazen vast in modder

persbureau-ginopress__dsc2094EIBERGEN – Dinsdagmiddag 18 februari kwam er aan de Munsterdijk, gelegen langs de N18 tussen Eibergen en Haaksbergen, een takelwagen van defensie door pech vast te zitten in een greppel. Onderweg naar een garage – om een ander voertuig van defensie op te halen – kreeg de takelwagen pech met de versnellingsbak. Na deze te hebben gerepareerd wilde de takelwagen weer weg rijden. Dit ging niet zoals gepland. De wagen gleed weg in de greppel en kwam muurvast te zitten. Een collega takelwagen van de NATO Eenheid uit Münster (Dld) moest ter plaatse komen om de wagen uit de greppel te verlossen. Het ‘incident’ trok veel bekijks. Vooral omdat er niet iedere dag een legervoertuig met dubbel pech langs de weg staat.

Foto’s GinoPress:
[nggallery id=4487]

Deel dit artikel:

12 gedachten over “Munsterdijk: Zandhazen vast in modder”

 1. Zet er wel even bij dat ze zich met een dikke staaldraad probeerden uit te trekken. Gevolg zou zijn geweest grote schade aan een oude eik. Gelukkig hebben mensen van de gemeente dit voorkomen.

 2. Het voertuig heeft bijna de hele middag vastgezeten. Na enkele uren is inderdaad geprobeerd met de hijstakel van het voertuig zelf en een kabel via een boom aan de andere kant van de weg los te komen. Intussen waren er nog meer militairen bij gekomen dan de twee die in het voertuig zaten en ook de gemeente Berkelland was er bij.

 3. Wel een merkwaardige plek om zo,n 40ton wegende truck met versnellingsbak problemen te parkeren. 200mtr voor de afslag zit een pechhaven en anders zet je hm op t naast N18 gelegen fietspad neer, maar niet met alle assen in het onverhard met zo,n gewicht en dan ook nog een paar boompjes omverdrukken. Ik zeg gemeente berkelland schade aan milleu en groen voorziening + manuren voor reparatie van berm verhalen op defentie.

 4. @ Mark

  Als de versnellingsbak van je takelwagen het bij het inrijden van de Munsterdijk ineens begeeft, dan heb je weinig andere keuze meer dan ‘m daar in de berm te parkeren.

  @ Henk

  Een takelwagen uit Neede kost een paar centjes (lees: veel geld).. Voor eentje uit Münster van het leger zelf hoeft alleen de diesel te worden betaald. En dan kom je toch op een iets lagere prijs uit …

 5. @Mark
  Het geel-zwarte bordje heeft het getal 23, dit betekent dat deze takelwagen 23 ton weegt en dus geen 40 ton…
  En het maakt niet uit waar je tegenwoordig in de berm parkeert, door het slechte weer en het wegbezuinigen (nalaten) van het onderhoud ervan, was dit voertuig overal weggezakt.
  Op het fietspad van de N18 is geen oplossing, omdat dan de fietsers over de provinciale weg moeten omrijden, wat nogal gevaarlijk is.

 6. @Jeroen
  Als je goed naar de foto,s bekijkt kun je aan de voorkant van deze truck sporen zien en niet aan de achterzijde als je verder de foto,s bekijkt kun je zien dat de truck netjes achteruit voor t 60km zone geparkeerd staat. en daar staan geen sporen van banden voor.
  @Joop
  Als je de foto,s goed bekijkt kun je zien dat dit geen versnellingsbak probleem was. Denk dat de defentsie een oefening hield en dat defentie op deze manier onder een schade claim van de gemeente wil uitkomen.

 7. Jeroentje dan snap jij dus niks van de economie. Munster NL 70 Km rijd dus op water, terwijl de Neco dit misschien wel voor nope zou doen. Beetje reclame mag ook wel. Tevens al die kosten wat die mannetjes in uniform allemaal niet kosten er niet eens bij gerekend. Gun de Nederlandse economie ook wat. Maar nee, Munster is goedkoper, hoop dat ze daarmee flinke rekening krijgen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven