Zes evenementen krijgen flinke subsidie

NEEDE – De corso’s in Beltrum en Rekken, Barticamp, de grote carnavalsoptocht in Neede, de braderie tijdens de Reurlse Pompdagen en de Jammarkt in Neede krijgen dit jaar een subsidie van de gemeente Berkelland vanwege hun grote toeristische aantrekkingskracht. Gemeente ondersteunt ook 25 buurt- en dorpsfeesten in Berkelland met een waarderingssubsidie. Deze festiviteiten vindt de gemeente belangrijk voor de sociale samenhang in de kernen. Er zijn 36 subsidieaanvragen binnenkomen.

Jaarlijks stelt de gemeente Berkelland subsidie beschikbaar voor kleinschalige activiteiten die de sociale samenhang in de kernen bevorderen, maar ook voor grote evenementen die een belangrijke toeristische trekker voor Berkelland zijn. Vorig jaar zijn er in totaal 36 subsidieaanvragen ingediend. Drie aanvragen van kleine festiviteiten (Midwinterhoorngroep Eibergen, Jong Gelre Neede en Toneelvereniging Eendracht Gelselaar) en twee aanvragen (Stichting Survival Beltrum en Heuvelstichting Borculo) voor grote evenementen heeft de gemeente niet gehonoreerd, omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden.

Voor kleinschalige activiteiten was voor 2014 een bedrag van 7.100 euro beschikbaar. Dit bedrag is verdeeld onder 25 aanvragers die met hun activiteit bijdragen aan de sociale samenhang in een Berkellandse kern. Dat doen ze via buurt- en/of dorpsfeesten, de carnavalsoptochten of een muziekavond. De activiteit moet gericht zijn op een Berkellandse kern en toegankelijk en aantrekkelijk zijn voor iedereen uit de kern waar het feest gehouden wordt. Uit dit budget worden ook de 4 mei herdenkingen in de vier grote kernen bekostigd.

Voor grote evenementen was voor 2014 een bedrag van 26.000 euro beschikbaar. Aan de bloemcorso’s en Barticamp wordt een subsidie toegekend van 5.000 euro. De grote carnavalsoptocht in Neede kan ook maximaal een subsidie van 5.000 euro ontvangen. Aan de Jammarkt en de Braderie tijdens de Reurlse Pompdagen wordt een subsidie toegekend van 2.500 euro
Subsidieaanvraag voor 2015.

Voor 2015 kunnen organisatoren weer in dit najaar een subsidieaanvraag indienen bij de gemeente voor evenementen en festiviteiten. Dat kan tot 1 oktober 2014. In de maanden augustus/september zal in het gemeentekatern BerkelBericht en op www.gemeenteberkelland.nl een publicatie verschijnen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Zes evenementen krijgen flinke subsidie”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven