Beltrum heeft nu een klompen-rotonde!

BELTRUM – In Neede hebben ze sierlijke Vlearmuze, in kerkdorp Beltrum sinds donderdag 27 maart klompen. Afgelopen dagen is hoveniersbedrijf Jos Pillen uit Beltrum druk geweest met de nieuwe inrichting op de rotonde aan de Zieuwentseweg met de Ruurloseweg (N319). Pillen: ”Geen kunstwerken maar silhouetten van klompen geschonken door klompenfabriek Nijhuis.” Veel automobilisten spraken lovende woorden over de bijzondere aankleding. ”We noemen Beltrum nu klompendorp”, schreeuwt een vrachtwagenchauffeur. Vandaag en morgen wordt de laatste hand gelegd aan de aanplanting. Het overleg met de eigenaar van de rotonde (provincie Gelderland) heeft enige tijd in beslag genomen. Maar het resultaat mag er zijn. Welke rotonde in Berkelland volgt? Eibergen misschien?

Foto’s Paul Ribbers:
[nggallery id=4573]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Beltrum heeft nu een klompen-rotonde!”

  1. Eibergen mag wel eens aan de beurt zijn. Kale boel hier in het dorp. Al het openbaar groen is grotendeels betegeld, hekken in het dorp zijn verwijderd. Echt armoedig zo. Dus kom maar op.

  2. De versieringen van de rotondes van Neede en Beltrum zijn door de bewoners zelf bedacht. Dus als Eibergen ook wat wil, moeten ze ook iets bedenken. Een paar eieren of zoiets?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven