”Fietspad smaller voor een paar bomen?”

EIBERGEN – Veel passanten snapten er dinsdag 25 maart niks van. “Gaat de gemeente Berkelland het fietspad langs de Haaksbergseweg smaller maken voor een paar bomen?” Het antwoord is ja! De wortels van de monumentale fladderiepen drukken op dit moment alle bestrating omhoog. Medewerkers van Dusseldorp haalden dinsdagmiddag meerdere rijen tegels weg zodat de bomen weer alle ruimte krijgen. Een verrassend besluit. In de meeste gevallen worden de wortels ingekort en de bestrating weer opnieuw gelegd. En in het ernstigste geval worden de bomen gekapt. Maar Berkelland kiest voor een boomvriendelijke oplossing. Dit geeft aan dat de gemeente ook liefde heeft voor bomen, maar of de fietsers er blij mee zijn? De fladderiepen zijn zeker 125 jaar oud en staan op de monumentale bomenlijst.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4564]

Deel dit artikel:

8 gedachten over “”Fietspad smaller voor een paar bomen?””

 1. Knettergek die gemeente, kappen die handel… die bomen hebben ook niet het eeuwige leven! nieuwe aanplanten, en dan kun je weer 125 jaar vooruit

 2. Nu word het fietspad wel stuk smaller ,word er niet veiliger op Als er ook nog steeds bepaalde mensen aan de verkeerde kant gaan fietsen.
  Dus politie ik mag hopen dat er nu ook eens hard word opgetreden voor het spookrijden van bepaalde fietsers.

 3. Fietspad kan als het moet aan de andere kant weer breder worden gemaakt. Achterlijke reactie, Foi..

 4. de gemeente zou dit eens moeten lezen: De werkelijke minimale breedte van
  een fietspad tussen stoepranden bedraagt dus 2 meter

 5. leuk die reactie’s ze bewijzen maar weer dat je het als gemeente nooit goed kunt doen, hadden ze de bomen gekapt was Foi blij geweest en de rest van de gemeente een beetje boos en nu ze voor een vriendelijke oplossing dan kappen dan begint men te zeuren dat het fietspad 20 cm te smal is.
  Bewijs maar weer dat wij Nederlanders van de geit afstammen want we hebben altijd wat te mekkeren.

 6. Deze prachtige bomen mogen van mij nog wel 125 jaar staan! dat ene tegeltje meer of minder mag toch niet uitmaken.
  De meeste mensen zitten tegenwoordig met hun luie gat in de auto en gebruiken dit fietspad toch niet!
  Het is er breed genoeg en anders fiets je maar achter elkaar in plaats van met zn 3 op een rij

 7. het moet toch niet gekker worden hiero in de achterhoek lijkt wel of ze zo geschrokken zijn van de gemeenteraad verkiezingen ze helemaal de kwijt zijn ach maakt ook niet veel uit dat waren ze toch al de weg kwijt.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven