GroenLinks plant boom op boomplantdag

BORCULO – Woensdag 12 maart heeft GroenLinks Berkelland een boom geplant nabij de basisschool Kiezel en Kei in de wijk het Hambroek in Borculo. De GroenLinks fractie heeft de boom aan de gemeente aangeboden. Zij wil daarmee aangeven dat ze het belangrijk vindt dat Berkelland ook op bomengebied een groene gemeente blijft. Naast de wijk bouwt FrieslandDomo Campina op dit moment een grote nieuwe fabriek (een plant zoals sommigen dat ook wel noemen). GroenLinks ziet het planten van de walnoot dan ook als een kleine compensatie t.o.v. het gevaarte van deze fabriek. Voor de inwoners van de wijk het Hambroek betekent deze boom dat ze er de komende decennia de vruchten van zal kunnen plukken.

[nggallery id=4532]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “GroenLinks plant boom op boomplantdag”

  1. De walnoot (Juglans) en de Populier (Populus) zijn mooie bomen, maar niet voor kinderen en mensen die ASTMA hebben.
    Groenlinks, lees eerste over bomen die ‘allergie vriendelijk’ zijn.

    Kees

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven