Kunstwerken deze week op de rotondes

NEEDE – Op de Needse rotondes Eibergseweg met de Parallelweg en Rondweg/Diepenheimseweg worden deze week kunstwerken geplaatst, bestaande uit bogen met vleermuizen. De kunstwerken zijn een verwijzing naar de bijnaam van de Needenaren: Vlearmuze (vleermuizen). Op 17 maart om 14.30 uur verricht wethouder Han Boer een officiële handeling bij de rotonde Eibergseweg/Parallelweg. De twee kunstwerken bestaan elk uit drie lichtblauwe bogen met op elke boog twee grijze vleermuizen. De bogen zijn gemaakt van gecoat staal. Het kunstwerk op de rotonde Rondweg met de Diepenheimseweg is de grootste met een diameter van 5 meter. De bogen op de rotonde Eibergseweg met Parallelweg hebben een doorsnede van 3,5 meter.

De vleermuizenkunstwerken zijn een ontwerp van Eric Groeneveld en Bram Loman. Ze zijn door de Sallandse Wegenbouw BV aan de Needse gemeenschap geschonken bij de revitalisering van het bedrijventerrein Wheemergaarden. De kunstwerken zijn gemaakt door Neco Staalbouw.

Neco zorgt samen met de Needse groenondernemers voor de plaatsing. Het onderhoud aan de rotondes wordt gedaan door de plaatselijke hoveniersbedrijven.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4533]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Kunstwerken deze week op de rotondes”

  1. Roy, even voor de goede orde, de kunstwerken op de rotonde Diepenheimseweg worden maandag geplaatst. Wel je huiswerk goed doen jongen.

  2. Dan bunt ze door ok neet te vlot met vande revalitisering van industrie terreinen en no pas die kunstwerken plaatsen

  3. Kunstwerken ????????, laat maar zitten ,begin snel met het aanleggen van een rotonde op de kruizing Rondweg/Borculoseweg/G.L.Rutgersweg, lijkt me iets veiliger

  4. kunstwerk? een samengeraapt stuk ijzer met daaraan wat uitgelaserde vleermuze.Vormgeving van naatje.Kon niet slechter en zeker niet goedkoper.Moet het ontwerp van een zeer beroerde kunstenaar zijn.Verschrotten die hap.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven