Wie heeft die oude foto opgehangen?

Sinds maandag hangt er bij Grand Café de Hofmaat een oude foto aan de muur (zijde Vlearmoesplein). Op de foto is het jaartal 1919 te zien, maar waarschijnlijk is het plaatje veel ouder. Wie heeft het ‘spandoek’ opgehangen? Is het een cadeau?, of zijn er al mensen bezig met de komst van Maxima en Alexander?

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4585]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Wie heeft die oude foto opgehangen?”

  1. Werkgroep Archief & Genealogie HKN

    De foto is een initiatief van de werkgroep Archief & Genealogie van de Historische Kring Neede. Met als grote animator wijlen Anton Ponds. Het was ooit de bedoeling om de foto tijdens de opening van het Vlearmoesplein op te hangen. Door problemen met de productie werd dit eerst maandag j.l. geplaatst. De kosten van de foto worden betaald door gemeente Berkelland.
    Op de foto, gemaakt in 1919, staan v.l.n.r. de panden van de Dageraad, Hotel De Post, woonhuis fam. Varenhorst (later Café Schepers) en de winkel van Arnold Bloos, met benzinepomp.

  2. Werkgroep Archief & Genealogie HKN

    Uiteraard zijn er in Neede meer plekken waar zo’n foto niet zou misstaan (denk aan de nieuwe doorbraak Oudestraat-Ten Caote Plas). Mochten eventuele sponsoren zich geroepen voelen om de kosten te dragen dan kunnen zij zich melden bij het archief van de Hist. Kring Neede, (Oudestraat 66) voor overleg.

  3. ik ben dan zelf nog niet zo antiek.maar dit is een prima idee,om nog een aantal van die doeken elders in neede te hangen.helaas heb ik de centjes niet om te sponseren

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven