Zonnebloem zet fotografen in zonnetje

EIBERGEN – In zorgcentrum De Meergaarden zijn de fotografen Antoon Schepers, Ben Somsen en Wim Strik  in het zonnetje gezet. Dit als dank voor hun medewerking aan een project van de Zonnebloem. Achter de schermen is afgelopen tijd hard gewerkt aan het produceren van een nieuwe serie ansichtkaarten, die de Zonnebloem op de markt gaat brengen. Doordat het aantal donateurs steeds verder terug loopt en ook de jaarlijkse loterij minder geld opbrengt als voorgaande jaren, is de vereniging genoodzaakt om andere wegen te zoeken, zodat  het werk van de Zonnebloem in Eibergen kan worden voortgezet. s beschikbaar gesteld met de mooiste en markante plekjes in en om Eibergen.

Het is een serie van bijna dertig verschillende ansichtkaarten geworden, professioneel gedrukt en zelfgemaakt  met echte foto’s door een creatieve team van Zonnebloem vrijwilligsters onder leiding van Mieke Spoor.  Felicitatiekaarten, passende kaarten voor droevige gebeurtenissen, kaarten met herkenbare plekjes in en om Eibergen, een aantal voorzien van Achterhoekse wijsheden. Kortom keuze genoeg. Een grote verrassing voor de fotografen, was de presentatie van de eerste exemplaren van een unieke Eibergse verjaarskalender.

Een plan, waarvan de lay-out al geruime tijd op de plank lag, maar om financiële reden nog niet gerealiseerd kon worden. Maar dankzij een royale gift uit het bedrijfsleven en de opbrengst van eerdere acties  kon dit eindelijk in productie worden genomen. Een tijdloze kalender met foto’s, die met oog voor schoonheid en detail door deze Eibergse fotografen werden vastgelegd. Deze kalender is speciaal ontworpen voor de Zonnebloem, voorzien van leuke en ‘wijze’ Achterhoekse spreuken. Uit handen van de voorzitter Arthur Bargerbos ontvingen Antoon Schepers en Ben Somsen, de eerste exemplaren van ‘hun’ kaarten en de verjaarskalender. Mieke Spoor overhandigde de bloemen, die bij zo’n feestelijk gebeuren natuurlijk niet ontbraken.

Wim Strik kon bij deze gelegenheid niet aanwezig zijn, maar werd thuis verrast met de kaarten, kalender en een bloemetje. Ook een woord van dank voor de vrijwilligsters Mieke Spoor, Ans Baak en Ria te Brake, die vele uurtjes bezig geweest zijn met plakken, knippen, verpakken en systematisch opbergen van de kaarten, klaar voor de verkoop. Frieda van Enk werd bedankt voor de lay-out en uitvoering.

De verjaarskalender gaat tien euro kosten en kaarten zijn per stuk of in setjes van vier of zes verkrijgbaar. Belangstellende voor kaarten of kalenders kunnen terecht bij Mieke Spoor, tel: 47 45 29 en Frieda van Enk 477815 of in het winkeltje van de Meergaarden te bestellen.

Ook tijdens bijeenkomsten van de Zonnebloem, zoals de eerst volgende bingomiddag op 5 april a.s. in de Huve en op de Koningsmarkt zijn kaarten en kalenders verkrijgbaar.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Zonnebloem zet fotografen in zonnetje”

  1. Cor van der Kolk

    En nu maar mooie kaarten en kalenders kopen dan kunnen de vrijwilligers van de Zonnebloem weer meer mensen blij maken in Eibergen.
    Cor.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven