Beelden worden virtueel teruggeplaatst

EIBERGEN – Leerlingen van klas 3 (VMBO TL) van het Assink Lyceum in Eibergen hebben in samenwerking met de VVV in Eibergen een kunstroute gemaakt in Augmented Reality oftewel Toegevoegde Realiteit. Dit is een moderne techniek waarmee door middel van Smartphones en Tablets een laag over de bestaande werkelijkheid wordt gezet. De beeldenroute is gebaseerd op de kunst in de openbare ruimte van Eibergen. Leerlingen hebben de beelden nog net op tijd gefotografeerd, voordat deze werden verwijderd, en daarna verwerkt in originele collages. Zo zijn de bestaande kunstwerken verwerkt tot nieuwe beelden.

Ook zijn een aantal door de gemeente weggehaalde kunstwerken opnieuw te bewonderen. Niet in het echt, maar wel virtueel. Op donderdag 17 april a.s. om 14.00 uur wordt de AR Kunstroute officieel geopend door de VVV samen met de leerlingen die deze samengesteld hebben. Hierna kan deze met behulp van een smartphone gelopen worden. De wandelroute begint bij de VVV Eibergen aan de Grotestraat 59.

Bij de route verschijnt een folder met kaart en lijst van te bewonderen kunstwerken, tevens staat hierin omschreven hoe de Augmented te vinden is. Het project is mogelijk gemaakt dankzij de provincie Gelderland, Eduart en Kunstbedrijf Arnhem in samenwerking met het Assink Lyceum en de VVV van Eibergen.

Eerdere bericht: De gemeente haalt bronzen beelden weg

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven