Buschauffeur Arriva bedreigd bij bushalte

EIBERGEN – Politie Berkelland stelt een onderzoek in na een incident waarbij zaterdagavond tegen 22.00 uur een buschauffeur van Arriva werd bedreigd en beledigd. Een 16-jarige jongen uit Neede gedroeg zich – bij de bushalte ter hoogte van autobedrijf Grooters – agressief richting de chauffeur. De Needenaar bedreigde en beledigde de man door hem uit te schelden. Volgens medepassagiers deed hij ook een poging om de chauffeur te mishandelen. “Hij had een dreigende houding”, aldus een getuige. De jongen werd kort na het incident aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. “Wij tolereren dit gedrag niet. Daarom is de 16-jarige aangehouden. De medewerker van Arriva heeft aangifte gedaan.” De buschauffeur heeft na de schrik zijn werk gewoon weer voortgezet.

Update zondag 6 april 2014 (16.30 uur):
De 16-jarige jongen heeft vandaag contact met ons gezocht. Volgens hem heeft de chauffeur het verhaal flink aangedikt. ”Mijn kameraad was dronken en had een bloedneus. Ik wilde hem daarom snel naar huis brengen. Heb hem van de kermis naar de bushalte begeleid. Eenmaal aangekomen mochten we van de buschauffeur de bus niet in. Je snapt dat ik het daar niet mee eens was. Ik heb inderdaad wat woorden gebruikt om uiteindelijk toch de bus te betreden. Maar dat lukte niet. De politie werd opgeroepen om mij in de boeien te slaan. Daarna moest in een nachtje in de cel blijven. Uiteindelijk mocht ik na een verhoor weer naar huis. Zonder straf of verdere consequenties.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4595]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Buschauffeur Arriva bedreigd bij bushalte”

  1. Update: Tevens zijn er zaterdagavond twee jongens van het kermisterrein verwijderd. Ze hebben meisjes lastiggevallen. Politie heeft de namen genoteerd.

  2. als je `´normaal `´ doet hoef je echt niet mee naar het politie buro kort lontje?

  3. Zijn kameraad was “Dronken” waren toch 16 jarigen?
    “Wat woorden gebruikt om de bus te betreden”

    De chauffeur het hem ook een bloedneus moeten bezorgen, niet normaal meer de jeugd.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven