Paasvuur in Eibergen zeer snel in de fik!

EIBERGEN – Vorig jaar moesten de mannen van de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer (VAN) heel wat spullen uit de kast halen om het paasvuur aan te wakkeren. Dit jaar waren fakkels en een beetje stro genoeg! De stapel stond zondagavond binnen een paar minuten in de brand (zie video). Vertrekkende wethouder Fred Mulkens kreeg de eer om samen met Eibergse kinderen de boake aan te steken. Het paasvuur trok rond de 2200 bezoekers (1275 betaald). Wat minder dan andere jaren. Vermoedelijk heeft het te maken met het heffen van entree (twee euro per gezin). Niet iedereen had het ervoor over om te betalen voor het paasvuur. Er waren ook wat mensen die op een afstandje stonden te kijken. Onze vaste reporter – Roy Nijman – was aanwezig en maakte de bovenstaande impressie!

Deel dit artikel:

15 gedachten over “Paasvuur in Eibergen zeer snel in de fik!”

 1. helaas niet in eibergen naar het paasvuur geweest maar naar rekken
  ik ga er echt geen entree voor betalen
  (principe kwestie)
  en het gaat me echt niet om die 2 euro

 2. Er waren veel minder toeschouwers door het heffen van
  entree.Maar de kosten van beveiliging en het opruimen
  zijn ook fors gestegen.Dus ook de volgende jaren entree heffen.

 3. Betalen om hout te doneren
  Betalen om te kijken
  Erving zelfs reclame van een financiële instelling bij de entree

  Het spijt me hoor, dit klopt gewoon niet…

  Volgend jaar skyboxen?

 4. De mensen waren in lochuizen! Daar een lange lange traditie mrt rijendikke toeschouwers en een vrij gift.

 5. WAT is nou 1 euro per persoon. Als men op vakantie gaat en men gooit daar duizenden euro.s tegen aan dat is dan geen probleem. Maar zitten zeiken over een euro voor een paasvuur.

 6. @pelleboer

  Neede heeft al decennia lang een paasvuur waar je U tegen zegt en ieder jaar weer gezellig druk en bij binnenkomst of verlaten MAG je een VRIJE GIFT geven

 7. Leuk gezegd allemaal maar van het mooie grote paasvuur in NEEDE lees je dus NIKS op N.U.B. terwijl Roy wel in Neede woont……………….. raar hoor, Ik wil graag mijn complimenten overbrengen aan de bouwers van het NEEDSE paasvuur in Lochuizen.

 8. @Frits, we kunnen niet overal tegelijk zijn, Eibergen heeft ons speciaal uitgenodigd, van anderen niks gehoord. Maar dat is geen excuses. Een nieuwssite moet keuzes maken…

 9. Vrije gift of één euro?? Helaas is het nodig!! Beveiliging en afvoerkosten restanten paasvuur zijn gewoon hoog. Er moet iemand betalen en de gemeente doet het niet meer. Misschien kunnen al die mensen die nu commentaar hebben zich als vrijwilliger aanmelden en kijken of het dan gratis kan. Of iets bedenken waardoor het dan wel gratis kan. Ze kunnen vast vrijwilligers gebruiken.

 10. gewoon paasvuur verbieden !!!! vieze smog een week lang..en diegene die vooraan staan willen het vuurwerk verbieden !!!! hoe dom kun je zijn !!!!

 11. een vd beveiliging

  Het was 1 euro per volwassene, de kinderen waren gratis, een beetje logisch is het wel, wij moeten betaald worden en de kosten van het opruimen moeten ook vergoed worden. Als de gemeente hier niks aan besteed moet het van ons zelf afkomen.

  ondanks dat er entree gevraagd werd, weinig gezeur gehad.

 12. Mensen, deze bijdrage was nodig om het paasvuur in Eibergen te houden. De gemeente wou geen bijdrage leveren. Vandaar deze één euro entree. De kosten voor het organiseren van een paasvuur is niet goedkoop. Als er geen bijdrage was gevraagd zou het paasvuur in Eibergen niet mogelijk zijn geweest. En wat is een euro pp nou.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven