Schapen begrazen deel van Nieuwe Maat

EIBERGEN – Grote grasmaaiers zijn nu overbodig op de Nieuwe Maat in Eibergen. Binnenkort worden er zeventig schapen ingezet om het gras kort te wieken. Schaapherder Jimmy Kemink – van O’Hara Groen uit Rekken – is nu drukdoende met het plaatsen van de afrastering. ”We beginnen eerst met het stuk langs de oude Berkeltak. Mogelijk gaan de schapen ook de rest van de Maat begrazen. Rond juni worden de schapen losgelaten. Na tien dagen is het stuk compleet kaalgevreten. Het hekwerk blijft gewoon staan. De duurzame grasmaaiers keren terug als het gras weer hoog genoeg is”, grapt Jimmy. De herder krijgt de laatste dagen veel positieve reacties van voorbijgangers. De schapen van O’Hara grazen op meerdere plekken in de bebouwde kom. Dit is volgens de gemeente goedkoper dan maaien en afvoeren.

Foto’s Raph Schouten:
[nggallery id=4613]

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Schapen begrazen deel van Nieuwe Maat”

 1. As dat maar goed gaat??? Met al die hang jeugd voor dat je het weet lopen de schapen midden op de brink

 2. Geweldig , ik vind het een prachtig plaatje voor het oog,Zouden ze in heel Nederland moeten doen, brengt de natuur nog een beetje onder de mens.

 3. Wij hondenbezitters moeten de stront opruimen en dit mag zomaar blijven liggen… jammer dat er met 2 maten gemeten word. Als ik als fanatiek visser nu keer op keer mijn broek open haal bij het over de draad stappen of thuis een half uur werk heb om de stront onder mijn laarzen vandaan te krijgen mogen we niet klagen..maar als mijn hond daar poept krijg ik een dikke prent.. jammer..

 4. positieve eibergenaar

  Goed plan,
  Er zijn altijd doemdenkers, maar bekijk het eens van de positieve kant.
  Geen lawaai van grasmaaiers, minder kosten , gratis bemesting
  Mooie schapen, wat wil je nog meer.

 5. Volgens mij is hier niet echt over nagedacht de Nieuwe Maat is ook aangewezen door de gemeente als los loop gebied voor honden.

 6. Mooi toch!! Nu alleen maar hopen dat het goed gaat met los lopende honden, want daar was de nieuwe maat toch ook voor bestemd. Laten we hopen dat het voor mens en dier mooi blijf!

 7. @ j
  Als de hondenbezitter het goede voorbeeld geeft valt die schapenstront of vuurwerklont veel harder op.

 8. @ruud… ik ruim al jaren de stront van mijn hond op dus van mij hebben ze geen last. ik denk inderdaad dat de hondenbezitters hier meer aan moeten denken zodat andere overlast harder op gaat vallen!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven