KWF zoekt bestuursleden in Berkelland

BORCULO – Binnen de gemeente Berkelland wordt ieder jaar door een grote groep vrijwilligers gecollecteerd voor KWF Kankerbestrijding. Dit wordt geregeld vanuit vijf afzonderlijke afdelingen: verschillende dorpen hebben hun eigen afdeling. Om de collectanten nog beter te kunnen ondersteunen, de zichtbaarheid van KWF regionaal te vergroten en kosten te beperken is KWF begonnen aan een bestuurlijke herinrichting van alle afdelingen in Nederland. Het is de bedoeling dat in de loop van 2014 de verschillende afdelingen worden samengevoegd tot één afdeling per gemeente met een eigen KWF bestuur dat op lokaal niveau de collectanten ondersteunt, voorlichting verzorgt en nieuwe initiatieven ontplooit. Hiermee wordt het aantal afdelingen van 1600 naar 420 afdelingen teruggebracht. Ook in Berkelland worden de vijf afdelingen samengevoegd tot één gemeentelijk afdeling met één bestuur.

Het is een flinke stap voor de afdeling omdat het bestuur nog gevormd moet worden. Regiocoördinator Jan Puthaar is met hulp van de collectecoördinatoren op zoek naar vrijwilligers die graag een bestuursfunctie zouden willen vervullen. De drie basisfuncties van een gemeentelijke afdeling zijn voorzitter, penningmeester en secretaris. Samen sturen zij de vrijwilligers en eventuele commissies binnen de gemeente aan. Het gaat hierbij niet alleen om de jaarlijkse collecte, maar om alle acties voor KWF die het hele jaar door binnen de gemeente georganiseerd worden.

Het Berkelland KWF bestuur zal in de toekomst redelijk zelfstandig opereren. Zij kunnen eigen initiatieven ontplooien, passend bij de wensen en mogelijkheden van de gemeente. Naast het coördineren van de collecte, zal voorlichting op basisscholen en het organiseren of bijwonen van evenementen een belangrijke rol kunnen spelen. De gemiddelde tijd die een bestuursfunctie zal innemen varieert tussen de één en drie uur per week. Als regiocoördinator is Jan Puthaar het eerste aanspreekpunt voor de bestuursleden.

Jan: “Persoonlijk contact vind ik erg belangrijk. Ik probeer mensen te helpen die vastlopen of langs te gaan als daar behoefte aan is. Mijn streven? Een nationaal front tegen kanker. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer acties, hoe meer geld en hoe sterker we staan. Ik hoop dat we ooit de deur achter ons dicht kunnen trekken en kanker over tien jaar geen dodelijke ziekte meer is.”

Wilt u een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker en bent u geïnteresseerd in een van de bestuursfuncties? Neem dan voor meer informatie of om u aan te melden contact op met Jan Puthaar, 06-31631505 of per mail [email protected] of met Jules Steenhuis, 0573- 459515 of per mail [email protected].

Deel dit artikel:

2 gedachten over “KWF zoekt bestuursleden in Berkelland”

 1. Vanaf 1 mei 2011 is Michel Rudolphie algemeen directeur van KWF Kankerbestrijding.
  Bruto jaarsalaris (incl. vakantiegeld) 140.007Pensioenpremie 18.767 euroSociale premies 7.247 euroTotale kosten directeur 166.021 euro.
  Daarnaast heeft KWF Kankerbestrijding een achterban van 120.000 vrijwilligers
  die geld ophalen om zijn salaris bij elkaar te schrapen.

 2. Alfons ten Hoopen

  Sympathiek van de heer Pasman om de directie en de beloning te vermelden.
  De beloning is wellicht aan de ruime kant, maar lijkt marktconform.
  Fijn dat er 120.000 vrijwilligers zijn en wellicht meer dan 1 miljoen donateurs, die de KWF een warm hart toedragen waardoor zij met hun nuttige werk kunnen doorgaan. Ben blij dat er van mijn donatie slechts een zeer beperkt deel gebruikt zou kunnen worden voor de beloning van de directie.
  Ben benieuwd of de heer Pasman ook vrijwilliger of donateur is van deze of andere vergelijkbare organisaties.
  KWF ga zo door !

  Alfons ten Hoopen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven