Update: Dit is de Needse Maxima + video!

Gerard Franken laat Maxima zien, de trots van zijn veestapel/foto Roy NijmanNEEDE – Heel Neede is in de ban van het ludieke bord langs de Rondweg (zie eerdere bericht hieronder). Waarom heeft de Needse boer het bord in de wei geplaatst? NUB ging zondag 4 mei poolshoogte nemen. Boer Gerard Franken was thuis en vertelde vol enthousiasme over zijn actie (zie video). Ik kan het raadsel verklappen, het is een koe! Ze loop hier in de wei, kijk maar.” Maxima is de trots van boer Franken. “Het is de grootste koe die er tussen loopt. Het dier weegt meer dan 800 kilo en geeft per dag 50 liter melk. Het is een topper”, lacht Gerard. Dinsdag gaat de boer een stukje bij het bord afzetten. De Needse Maxima staat dan langs de drukke weg te grazen, met de hoop dat de koningin en koning het zien en misschien even uitstappen. De boer heeft nog meer koninklijke koeien, Wilhelmina, Juliana, Alexia, Ariane, Emma, en zelfs een Belgische royal: Fabiola. Gerard runt – samen met zijn vrouw Joke – al bijna 25 jaar de boerderij.

Eerdere bericht: Needse boer plaatst ludiek bord in weide

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4679]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Update: Dit is de Needse Maxima + video!”

  1. mooi man koeien in de wei zo hoort het ook weg met die machine boeren die ze de hele dag op stal laten staan!!!

  2. De boer weet niet wat hem overkomt, vandaag is de Telegraaf op bezoek geweest en morgen staat SBS 6 in de wei. Neede staat weer op de kaart!

  3. geweldig het filmpje op hvn
    maxima draaide zich nog even om in de bus zodat ze de koe en of het bord goed kon zien

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven