Wilde zwijnen na 80 jaar terug + bewijs

EIBERGEN – Jager Wim Janssen weet het zeker: er lopen vijftien wilde zwijnen in het buitengebied van Eibergen. De dieren zijn afgelopen dagen meerdere malen gespot. “Dit is uniek voor Eibergen. Volgens mijn jachtgegevens zijn de zwijnen sinds 1930 niet meer in grote getale aangetroffen in Eibergen. Na ruim 83 jaar zijn ze weer terug.” De eerste schade is al geconstateerd (zie foto’s en video). Een weiland is grotendeels omgeploegd door de dieren. Wim vermoed dat de wilde zwijnen vanuit Duitsland de grens zijn overgestoken.

Deel dit artikel:

13 gedachten over “Wilde zwijnen na 80 jaar terug + bewijs”

  1. vreemd dat langs de grens slemphutterweg niemand wat heeft gezien wat lijkt op wilde zwijnen maar ja die zijn geen jager ???

  2. afschieten en verdelen onder de grote kernen van Berkelland en ze gezamenlijk opeten tijden de feestweken

  3. Obelix, volgens mij heeft die Janssen teveel van de toverdrank gesnoept 😛

  4. 15 wilde zwijnen is nog wel te doen.Daar moet je zuinig op zijn in verband toeristen herten zwijnen wilde vogels.Gelijk een onkosten vergoeding regel voor de boeren maar laat ze leven de hoeveelheid zwijnen kan je later wel regelen.
    Dat word een klapper voor de toerist.

  5. Dit is niet best,heel slecht voor de agrarische sector, wilde dieren hebben vaak allerlei ziektes onder de leden. Wachten is nu nog op het eerste huisdier of mens dat door een wild zwijn aangevallen wordt, dan zul je eens zien hoe snel er van hogerhand ingegrepen kan worden!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven