Have A Nice Day gaat een uur langer door

EIBERGEN – Dancefestival Have A Nice Day in Eibergen mag aanstaande zaterdag een uur langer doorgaan. De gemeente heeft hiervoor toestemming verleend. Normaal zou het festival tegen 00.30 uur stoppen, nu kunnen de bezoekers nog een uur langer genieten (01.30 uur). Dit heeft allemaal te maken met het WK-voetbal. Organisator Brent Roozendaal: ”Het programma wordt verschoven, de headliners staan voor een vol veld.” HAND plaatst zaterdag een mega groot LED-scherm op het festivalterrein. Lees item hieronder. Bezoekers hoeven het voetbal dus niet te missen! Na afloop van de wedstrijd – als Nederland wint – is er een vuurwerkshow.

Eerdere bericht: HAND: ”We plaatsen mega WK-scherm”

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Have A Nice Day gaat een uur langer door”

 1. Leuk voor de vrijwilligers van wie sommigen nu al 13 uur aan één stuk werken. Die mogen dus nu 14 uur aan één stuk werken!!!

 2. Volgens de website van Have A Nice Day gaat het zelfs 1,5 uur langer duren! Dus dan mogen die vrijwilligers 14,5 uur pokkelen!

 3. Jeroen klopt… Festival heeft tot 00.00 gecommuniceerd richting bezoekers. Vergunning loopt tot 00.30. Vandaar…

 4. HAND heeft op eigen houtje gehandeld en heeft niks gecommuniceerd met het bestuur van het openluchttheater. Het bestuur heeft nota bene op internet moeten lezen dat HAND naar de gemeente is gegaan voor een verlenging van het contract..

  Om 0.00 uur stoppen alle vrijwilligers van het openluchttheater met hun taak. En als de organisatie van HAND dan nog door wil gaan, dan zullen ze zelf voor een stuk of 70 (?) vrijwilligers moeten zorgen. Dat is inmiddels bepaald. Dus het is nog maar zeer de vraag of het festival langer gaat duren.

 5. Jeroen lijkt me beter om niet zo te communiceren, maar
  in een persoonlijk gesprek met de organisatie.

 6. @ Jeroen C en Jeroen B.

  Vandaag De Twentsche Courant Tubantia gelezen? Dus heb ik zo;n ongelijk of ben ik zo dwaas?

  Het bestuur van het Openluchttheater Eibergen baalt blijkbaar (en terecht!!) als een stekker van deze vergunning, die de gemeente Berkelland NOOIT af had mogen geven (mag je trouwens een vergunning afgeven zonder dat de grondeigenaar daar bij aanwezig is???) Jeetje zeg, kan het nog simpeler?

  En dan nog iets. Als je een verlengde geluidsvergunning als gemeente afgeeft realiseer je je dan niet dat het na 24.00 uur gaat regenen van geluidsklachten van die ‘bonke-bonke’ muziek?

  Bovendien: Als je een geluidsvergunning afgeeft tot liefst 1,30 uur dien je met ALLE scenario’s rekening te houden. Is er ook rekening mee gehouden dat Nederland wel eens zou kunnen verliezen van Costa Rica? Nee dus.

  Wat te denken dat er dan gebeurt? Dan stromen tussen 1.30 uur en 2.00 uur duizenden mensen Eibergen in die dronken en mogelijk onder de XTC (ze hebben bovendien anderhalf uur langer kunnen drinken, dus zo’n 13,5 uur aan één stuk !!!) hun hoofd verkeerd hebben staan. Als je je dat niet kunt bedenken, dan ben je als gemeente geen knip op de neus waard.

  Ik ben zelf gewoon een bezoeker, maar als er zaterdagnacht in Eibergen dingen gebeuren (geluidsoverlast, vandalisme) die niet door de beugel kunnen, wie wordt er dan uiteindelijk op aangekeken? Het Openluchttheater Eibergen, die totaal niet achter dit besluit staat.

  Maar de werkelijke schuldigen zijn dan de organisatoren van HAND (hebben niks overlegd met het bestuur van het OLT) en vooral de gemeente Berkelland. De ambtenaar die die die nieuwe vergunning heeft afgegeven, heeft niet verder gekeken dan zijn/haar neus lang is. Het Project X in Haren liep toen ook volledig uit de hand, omdat de gemeente van die plaats alles onderschatte.

  Dat risico loop je nu weer (grote kans, al valt het qua omvang dan niet te vergelijken met Haren). Die ambtenaar is veel te kortzichtig geweest en heeft in een soort euforie die vergunning afgegeven. Die is dus niet langer geschikt voor zijn of haar functie..

  Ik hoop overigens – EN DAT MEEN IK – dat Nederland wint, en dat er niets vervelends gebeurt. Maar ik vrees dat één van de twee (of misschien wel beide) een utopie zal zijn. Zelfs bij een overwinning van Nederland vrees ik heel veel geluidsoverlast, zeker nu de gemeente ook nog eens heeft toegestaan dat er een vuurwerkshow komt (de reden mag Joost weten, als Nederland wint zijn ze nog lang geen wereldkampioen)!!!

  Ik hoop dat er zaterdagnacht veel politiemacht op de been is, want dit zou wel eens helemaal fout kunnen lopen ‘dankzij’ het compleet absurde besluit van de gemeente.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven