‘Varkens in Nood’ voert actie in Eibergen

EIBERGEN – Stichting ‘Varkens in Nood’ heeft tijdens een landelijke actie ook graffiti aangebracht op diverse wegen in Berkelland. In Eibergen werd de milieuvriendelijke verf op het fietspad langs de Borculoseweg gespoten (zie foto’s). Op het pad zijn varkens aangebracht met de tekst: ”Varkens, je ziet ze niet maar ze zijn er wel”. De stichting wil op deze manier aandacht vragen voor het verborgen leed in de varkensstallen. De dierenactivisten hebben overal in Nederland de actie gehouden. Meer op www.varkensinnood.nl.

Deel dit artikel:

11 gedachten over “‘Varkens in Nood’ voert actie in Eibergen”

  1. Actie voeren bij een kippenstal…tjonge jonge! Ze zijn daar bij “Varkens in Nood” goed op de hoogte van het reilen en zeilen op een boerderij!!!

  2. En zo zie je maar hoeveel verstand zulke mensen hebben. Als je ergens een mening over wilt hebben, dan zorg je tenminste dat je weet waar je over praat. Deze mensen voeren alleen actie voor hun eigen ego en hun eigen gemoedsrust. Het voegt helemaal niets toe. Behalve een hoop ellende en ergernis. Stop er nu eens mee om onwaarheden te verkondigen en eerlijke hardwerkende mensen te beschadigen. Als je wat goeds wil doen dan leef je in en besef dat de Nederlandse boeren het super goed doen op alle vlakken. Een beetje respect zou op zijn plaats zijn voor mensen die bezig zijn om de mensen te voorzien van voedsel op een verantwoorde manier. Denk na voor je wat zegt en draag eens op een positieve manier bij aan de maatschappelijke discussie rondom voedsel, dierwelzijn en alle overige aspecten hierom heen. Soms wordt ik een beetje moe van jullie!!

  3. Alle respect voor onze Nederlandse Agrariers!!! Actievoerders besef toch eens dat iets bekladden van andermans eigendom ( in dit geval de gemeente en dus inwoners van Berkelland) alleen maar negatieve reacties op wekt tegen jullie ideaal, schilder een varken op je eigen voorgevel, dan vraag je ook aandacht en beschadig je geen imago van iemand die eerlijk zijn geld verdient en diervriendelijk te werk gaat.

  4. Volkomen met de voorgaande reacties eens, de agrariërs in Nederland zijn wel degelijk goed bezig.

  5. Ik heb er toch wel begrip voor. Groter, groter, groter. Ik weet zeker dat we op een punt zijn dat het niet meer kan. Het zijn complete fabrieken. Het zal toch anders moeten en zal ook anders gaa!!!!!!

  6. Zeker zijn ze goed bezig. Altijd kunnen er dingen beter.
    De varkens vervoeren naar een slachthuis kan volgens mij beter en misschien ook wel in sommige stallen. Maar de dieren in Nederland hebben het vaak beter, dan vele mensen elders op de wereld. Iedereen verdiend een goed leven, maar ik ga toch voor de mensen.

  7. Mensen die het dierenwelzijn belangrijker vinden dan het mensenwelzijn moet je gruwelijk voor oppassen. Vlees groeit helaas niet aan de boom, en de varkensboeren hebben het wel redelijk op orde hoor. Op slachthuizen lopen al standaard veeartsen die streng controleren of het beest niet lijdt. En alle Nederlandse slachthuizen moeten slachten volgens de wet, tenzij het voor halal of koosjer geslacht wordt.Dan mag het ineens zonder verdoving?? Pak dat maar eens een keer aan, een religie blijft nog steeds een fabel en is geen feit!

  8. Jos, de woorden “volgens mij” en ” misschien” in je tekst zegt al genoeg, als je iets niet zeker weet, geef dan geen mening. Het varkensvervoer is comfortabeler dan de Metro van Amsterdam in de spits. Dus als je voor de mensen gaat, laat ze maar gaan actievoeren in Amsterdam en andere prop volle steden.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven