Boerenbroedlachte: Auste terug in de tijd

AUSTE/BELTRUM – Ze zijn zeldzaam, boerenbroedlachten… In Auste (buurtschap Beltrum) werden de herinneringen afgelopen zondag even boven water gehaald. Hennie en Lucie Ottink waren die dag 25 jaar getrouwd. Ze vonden het wel ludiek om iedereen uit te nodigen op een boerenbroedlachte. Een paar weken geleden zijn de ‘neugers’ op pad geweest (oude traditie) om dit bekend te maken. “Jullie moeten wel in gepaste kledij komen”, werd toen gezegd. En daar werd gehoor aan gegeven. Iedereen kwam in klederdracht naar de boerderij aan de Buitinksweg. De dames hadden prachtige jurken aan, de keerls droegen een kiel, pet en klompen (zie foto’s). Bij binnenkomst kregen de gasten een citroentje… Even later volgde er een broodmaaltijd met ouderwetse bloedworst en balkenbrij. Het feest ging door tot in de late uurtjes… Oja, vertaling voor burgemeester Van Oostrum, broedlachte=bruiloft, neugers=buren en keerls=mannen.

Foto’s Truus Stotteler:
[nggallery id=4853]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Boerenbroedlachte: Auste terug in de tijd”

 1. umman manda bastion

  prachtige kledij.
  Altijd leuk om iets van de achterhoekse ( een 8-hoek is een tetrahedron schiet me ineens te binnen) geschiedenis te zien.

  En voor burgemeester van Oostrum wil ik graag meegeven. Dat onlang u nu burgemeester bent van onder andere vleermuizen, u niet moet vergeten dat de koe heerst in dit gebied.

  https://www.youtube.com/watch?v=Cp5POjVjfsQ

  Dus burgemeester, Blijven kijken op NUB, dan komt dat plat proaten er van zelf wel.

  Vleermoes101

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven