Update aanrijding: Meisje is overleden

Door Redactie op 12-08-2014

BELTRUM – Een meisje – tien jaar –  uit Warnsveld is maandag 11 augustus bij een verkeersongeval op de Deventer Kunstweg in Beltrum zwaar gewond geraakt en later in de nacht aan haar verwondingen overleden. Het meisje deed mee aan een dropping die door een camping in de omgeving werd georganiseerd. Rond 22.15 uur liep zij samen met drie andere kinderen en een begeleider over de Deventer Kunstweg in de richting van Groenlo. De groep liep aan de linkerkant van de weg. Vanuit Groenlo kwam een auto die werd bestuurd door een 19-jarige automobilist uit Groenlo.

Door nog onbekende oorzaak reed de automobilist het meisje aan. Zij liep hierbij botbreuken en hersenletsel op en is per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Later in de nacht is zij in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval. Een blaastest toonde aan dat de automobilist niet onder invloed was. Voor de betrokkenen en getuigen van het ongeval is slachtofferhulp ingeschakeld.

Om een duidelijk beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd, wilt de politie graag in contact komen met de bestuurder van een personenauto die rond 22.10 uur vanuit de richting Groenlo, over de Deventer Kunstweg, in de richting van Borculo reed. Deze bestuurder reed vóór de auto die bij het dodelijke verkeersongeval betrokken was.

Deze bestuurder wordt verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900 – 8844.

Eerdere bericht: Meisje (10) aangereden tijdens dropping

Reacties

Rijlessen niet verjongen maar verouderen. Het valt vaak op, dat jongeren vaak betrokken zijn bij dit soort ongelukken. Vaak roekeloos rijden en de Deventerkunstweg leent zich erna om het gaspedaal in te trappen.

Sterkte aan de Familie en nabestaande en alle betrokkenen

achterhoek | 12-08-14 | 11:39

Heeft niks met leeftijd te maken kan iedereen overkomen! Je kunt en mag niet iedereen van 1 kant scheren;)

Thomas | 12-08-14 | 12:23

Ik zou niet graag in de schoenen willen staan van die gene die .Die dropping heeft gedaan dus in de schoenen van die camping Want verantwoording speelt hier zeker een rol.

jan pasman | 12-08-14 | 12:45

Sterkte aan de nabestaanden en natuurlijk ook aan de 19 jarige automobilist! 22:15 is het al aardig tegen het donker aan en je verwacht niet dat er mensen aan jouw kant tegemoet komen. Hadden ze reflecterende hesjes aan en lampjes aan? Je weet het niet hè, dus mensen oordeel daarom niet! Het is al erg genoeg!

Wouter | 12-08-14 | 12:57

Is natuurlijk onzin om dit direct op leeftijd te gooien.. de Deventer kunstweg is totaal niet geschikt voor dit soort activiteiten. Ontzettend donker en onoverzichtelijke stukken, vooral als mensen aan jouw kant van de weg lopen. Elke snelheid is dan al haast gevaarlijk. Sterkte aan betrokkenen

Robin | 12-08-14 | 13:01

Vreselijk triest, een tragedie voor de familie en nabestaanden. Sterkte met dit enorme verlies.
Maar ook voor de veroorzaker van dit ongeval want niemand, jong of oud doet dit met opzet (mits drank of drugs gebruikt)
Heb zelf ± 43 jaar rij ervaring en net als iedereen ook wel eens een moment van onoplettendheid en wat net nog goed afloopt.

Appie Firing | 12-08-14 | 13:28

@achterhoek. Wat een onbeholpen reactie van jou. Of je nou 19 of 50 jaar bent zo’n ongeval heeft niks te maken of de leeftijd van rij lessen omhoog moeten. Het is ook voor deze bestuurder verschrikkelijk om zoiets mee te maken. Uiteraard weten we de exacte toedracht niet maar of je nou met 50 of 80 km per uur een voetganger aanrijdt en of je nou 2jaar of 25 jaar je rijbewijs hebt de gevolgen zullen altijd verschrikkelijk zijn bij zo’n ongeval.
Alle betrokkenen sterkte!

Martijn | 12-08-14 | 13:29

Leeftijd heeft er wel degelijk mee te maken ik zie heel vaak van die blagen daar in een auto voorbij scheuren.
Rijbewijs binnen en gelijk denken dat ze kunnen rijden ze vergeten alleen 2 dingen het was een rijbewijs en geen race licentie en ten tweede zo gauw je het papiertje krijgt dan begint het leren rijden pas.

robert | 12-08-14 | 13:37

Sterkte voor de nabestaanden ,
zeer triest dat dit is gebeurd ,, ook sterkte
voor de gene die het is overkomen
@ achterhoek en Robert… Wat leeftijd ,
beetje jammer dat jullie het op leeftijd gooien
Het is nu een jong iemand maar het had
mij of 1 van jullie kunnen overkomen dus zeg
niet dat het aan de leeftijd ligt, heb je alleen maar commentaar
reageer dan niet .

esther | 12-08-14 | 14:09

wel degelijk leeftijd jong en onbesuisd lekker hard rijden in het buiten gebied geen politie dus lekker scheuren ..als je netje en rustig rijd had je dat meiske echt wel al van een afstandje gezien hoor ze had een veiligheidshesje aan ,sterkte voor de nabestaande ,en ook voor de 19 jarige

roy | 12-08-14 | 19:23

@Robert, dat dat met regelmaat gebeurt wil ik van je aannemen, echter is nergens te herleiden dat dit ongeval te wijten is aan onervarenheid of leeftijd van de bestuurder. We weten Uberhaubt niet eens wat hier exact gebeurt is. Erg hypocriet en kortzichtig om zonder enige kennis van de toedracht het op de onervarenheid van de bestuurder te gooien omdat in jouw ogen “alle” beginnende bestuurders hun rijbewijs als race licentie gebruiken.

Martijn | 12-08-14 | 20:50

Wie zegt dat ik het op de rijstijl zet, ik zet er alleen bij, dat jongens van die leeftijd nog niks op de weg hebben te zoeken.
Als je dagelijks de krant leest, weet je dat er vaak jongeren bij dit soort ongelukken zijn. Hoe en wat hier is gebeurd weet ik niet. Maar dat er vaak te hard word gereden op deze weg weet ik wel. En bij dag licht zie je vaak jongeren achter het stuur zitten. Die rustig de bocht afsnijden.

Ik vind het ook heel erg, dat er een kind is omgekomen. Maar neemt niet weg, dat er gewoon wat aan die weg gedaan moet worden.

achterhoek | 12-08-14 | 23:28

Het is en blijft een hele nare weg. Beetje triest om meteen een oordeel klaar te hebben over beginnende bestuurders. Heel veel sterkte Sterkte aan de nabestaanden en de 19 jarige jongen.

Nibbor | 12-08-14 | 23:50

@Martijn

Helemaal met jou eens!

Leo | 13-08-14 | 09:29

@ Robert @ Achterhoek,

Probeer je te verplaatsen in het lot van de ouders en bekenden van het overleden meisje. Het is verschrikkelijk om je kind te verliezen. De schuldvraag is in deze fase totaal niet relevant, net als leeftijd.

Ik hoop dat je voortaan eerst met respect kunt reageren en je medeleven betuigt aan de mensen die getroffen zijn door dit verlies. Het kan iedereen overkomen, zoals dhr. Firing ook aangeeft.

nabestaanden gecondoleerd en alle sterkte toegewenst.

Jochem | 13-08-14 | 13:30

Sterkte voor de ouders nabestaanden en ook de bestuurder die dit niet opzettelijk doet!

@Robert en @Achterhoek,
Ik begrijp jullie reactie wel, er zijn inderdaad veel jonge (voornamelijk mannelijke) rijders die denken te kunnen rijden als ze het papiertje eenmaal binnen hebben.
Een verhogen van de leeftijd helpt niets, de nieuwe regel, je rijbewijs met 17 en 1 jaar onder begeleiding van een volwassen ervaren bestuurder zou volgens mij veel beter werken.
En verplicht een slipcursus, daar leer je meer over het rijden en de gevolgen van hoge snelheid dan met rijles.

Ik weet niet wat er gebeurd is die avond maar een dropping met jonge kinderen langs die weg lijkt mij niet verstandig.
Ik weet niet of de kinderen goed zichtbaar waren maar je zou maar bestuurder zijn en plots loopt er een kind voor je auto.
Of je dan 50 of 80 rijd, daar doe je bijna niets meer aan.
Is voor de bestuurder ook een groot drama, als bestuurder ben je tegenwoordig al gauw schuldig als je een voetganger of fietser aanrijdt.

Ook een Needsen | 14-08-14 | 10:10

Ook een Needsen Er is nog niks duidelijk!!!! Zoals hier al 2x eerder heb gemeld heb ik er ook verdriet om. Maar wat veel mensen (ben het wel met je eens hoor) hier niet willen begrijpen dat hoe jonger de leeftijd, hoe minder gebrek inzicht (wat de oorzaak ook is)is, dat er landelijk op den duur alleen maar weer meer dodelijke slachtoffers zullen vallen. We kunnen wel de leeftijd gaan verlagen, maar dan moeten we ook de rijkunsten beter onder de loep nemen. Mijn punt is, dat er steeds makkelijker een rijbewijs word behaald. Als je een rijbewijs wil halen, leer dan rijden in een grote stad, waar je inzicht moet hebben met alles om je heen!!!! Lees de landelijke bladen er maar op naar, dodelijk slachtoffer hier 18 jarige, dodelijke slachtoffer daar 19 jarige. En dat is niet specifiek dit jonge onschuldige slachtoffer, maar op den duur gaat dit meer voor komen, willen we dat? NEEEEEE, mensen kunnen me wel aanvallen, maar lezen en kijken niet verder!!! Dat dit ongeluk gebeurd op de Deventer Kunstweg gebeurd is ook geen toeval. Weg snelheid verlagen, maar verder geen maatregelen!!!! Zorg dan ook dat de weg word ingericht daarna???? Het is een racebaan!!! Staat er wel leuk in de krant dat er 10 dagen ervoor iemand is aangehouden, met ongeveer 125 km per uur, maar dit gebeurd elke dag. Vorige week ook jongen van 18 aangehouden in Neede, die er te hard ging. Als jongeren zich niet kunnen houden aan de limiet, waarom zouden we het dan verlagen!!!! (dit gaat buiten dit trieste ongeval om)!!! Maar dat er veel te hard word gereden is gewoon een feite. Wat er is gebeurd exact zullen we na alle waarschijnlijkheid nooit weten en willen we denk ik niet weten. Maar mensen moeten me niet aanvallen, als ze alleen aan dat kind denken, ik denk alleen aan veiligheid en als dit langer doorgaat, zullen er nog tientallen onschuldig sterven!!!

achterhoek | 15-08-14 | 00:19

Dit is niet persoonlijk op die jongen die het overkomen is, wat vanaf bercht1 al duidelijk had moeten zijn. Het gaat mij er eerder om hoe de gemeente wegen anders in moet richten!!!
Ik ken de situatie niet, wat er is gebeurd en het was geen aanval op hem!!!! Daar heb ik ook mijn gedachte naar, want het zal je maar overkomen!!!!

achterhoek | 15-08-14 | 00:24

@Achterhoek,
“De gemeente moet de wegen anders inrichten”?
m.a.w de gemeente is er dus schuld aan dat enkel bestuurders zich niet aan de max snelhied houden.
Tenminste dat lees ik in je laatste bericht.
Moet niet gekker worden, als er ook maar iets misgaat met voornamelijk jongeren of het nu rijden of gedrag is dan is het altijd de schuld van de gemeente. Beetje amerikaanse pratijken krijg je zo.

Man, de verantwoording ligt altijd bij de persoon/bestuurder.
En in dit geval is niet eens bekend of hij (te) hard heeft gereden.
Dit kan ook met 50 gebeuren, je bent kansloos tegen een auto.
Er zijn ook zat ouderen die niet kunnen rijden, te traag reageren, enz.
Het enige wat helpt is bewust maken van waar ze mee bezig zijn. Leeftijd verhogen helpt niet.
Er zijn zeer veel “ervaren” bestuurders die er ook een potje van maken, en rijles in de stad heeft geen enkel zin, de wegen hier zijn veel onoverzichterlijker en gevaarlijker. Rij maar eens een rondje op een motor, je schrikt je werkelijk een ongeluk van de situaties die je tegenkomt.

Ook een Needsen | 15-08-14 | 13:03

@ Achterhoek. Jij haalt er allemaal snelheden bij? Maar het ligt bij een menselijke fout en dat heeft niks met snelheid te maken. Onoplettendheid is de oorzaak, van beide partijen…

Wouter | 15-08-14 | 13:27

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Winterdag en natuurwandeling bij museum de Lebbenbrugge Borculo
BORCULO - Op zondag 11 dec. wordt er bij museum de Lebbenbrugge een sfeervolle midwinterdag georganiseerd met verschillende oudhollandse ambachten al......
Lees verder »

Bijzondere Walzheimer avond speciaal voor iedereen met een vorm van dementie en hun naasten
NEEDE - Het Alzheimer Trefpunt Berkelland sluit het jaar af met een bijzondere avond met dans en muziek, speciaal voor mensen met dementie en hun naa......
Lees verder »

Inzameling Voedselbank in Neede op zondag 4 december
NEEDE - "Een forse stijging van het aantal mensen dat gebruikt moet maken van de Voedselbank, ook in onze omgeving. Ze kunnen financieel niet meer ro......
Lees verder »

Reis in december voordelig met de bus en regionale trein
BERKELLAND - De gezellige decembermaand komt eraan! Wat zijn jouw plannen? Inkopen doen voor de feestdagen, een avondje uit, een kerstmarkt bezoeken ......
Lees verder »

Klassiek geschoolde musici verloren hun hart aan volksmuziek van de Balkan
RUURLO – zaterdag 10 december verwelkomt KunstKring Ruurlo in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo Trio BachTaloh. Een zigeunertrio waarvan de ......
Lees verder »

Politie Berkelland betrapt twee bestuurders die rijden onder invloed van drugs
BERKELLAND - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie Berkelland twee keer een proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van ......
Lees verder »

Robotkassa’s van de toekomst in BIEBlab Ruurlo en Borculo
BERKELLAND – Op woensdag 7 (Ruurlo) en woensdag 14 november (Borculo) staat het BIEBlab in het teken van robotkassa’s. In beide vestigingen begint he......
Lees verder »

Bijeenkomst Parkinson Café Berkelland 8 december: Ergotherapie bij parkinson
BERKELLAND - Ergotherapeuten Marise Vreugdenhil (Ergo Es) en Saskia Sollman (Sensire), beiden deelnemer aan het ParkinsonNet, houden een presentatie ......
Lees verder »

Lezing over de bestrijding van anti-semitisme in synagoge Borculo
BORCULO - ‘We kunnen ons niet veroorloven achterover te leunen’ Deze waarschuwende woorden van Eddo Verdoner, sinds april 2021 de eerste Nationaal Co......
Lees verder »

Succes voor Lynn Bouwmeester in Olst
NEEDE - Op de dressuurwedstrijd in Olst heeft Lynn Bouwmeester met haar paard Mon Chardonnay gestart in de klasse L1 dressuur. Ze reden twee mooie pr......
Lees verder »

Sint op bezoek in de Dijkhoek
BORCULO - Sinterklaas heeft afgelopen woensdag met 3 van zijn Pieten een bezoek gebracht aan de allerjongsten van v.v. DEO. Eén voor een werden de DE......
Lees verder »

Uitslagen bedrijfsschietcompetitie s.v. De Kroon Eibergen
EIBERGEN - Hierbij de uitslagen van de vierde schietwedstrijd Verenigings- & Bedrijfs Schietcompetitie 2022 (editie 51) georganiseerd door Schiet......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

NUB TV

Borculo en Geesteren in het teken van traditionele slipjacht


BORCULO/GEESTEREN – De jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) en de Hamelandse Ruiters in Borculo en Geesteren vond zaterdag voor de 47e keer plaats. Amazone Floor van Roon heeft met meer dan honderd jachten door het hele land meegereden en komt, net als andere deelnemers en vele bezoekers, graag naar de Achterhoek voor de slipjacht.

“Het is supermooi om in deze streek, in deze regio te rijden”, aldus Van Roon. “Mensen zijn hier heel vriendelijk en vinden het naar mijn weten ook leuk dat we er zijn. Dus dit is zeker een omgeving waar we graag komen.” Dat deelnemers graag naar Berkelland komen blijkt uit cijfers van de KNJV. “Als je kijkt naar de ongeveer vijftig jachten die ze jaarlijks organiseren, dan zitten wij in de top vijf qua deelnemers. Dat geeft wel aan dat ze graag hier naartoe komen”, laat Jan Markink van de Hamelandse Ruiters weten. Ook bezoekers weten de slipjacht te vinden: “We kunnen altijd rekenen op heel veel belangstelling. We kondigen het altijd aan en dan komen er veel mensen naar kijken.”

Tijdens de slipjacht jagen de veertig deelnemers niet op een prooi, maar volgen ze een kunstmatig vossenspoor door het landschap. “Met een slipjacht trekken we een spoor dat ruikt naar vos en dan volgen een stel honden het spoor”, beschrijft Van Roon. “Dan zijn er drie ruiters die de honden begeleiden en wij als ruiters gaan er met de paarden achteraan.” De ruiters rijden vervolgens door de veelzijdige natuur in Borculo en Geesteren. “Dat gaat dan over de weilanden, de landerijen en door de bossen”, vertelt Markink. “Maar ook door sloten bijvoorbeeld, dat is het mooie ervan.”

Waardevolle traditie
Voor de amazones is de traditie erg waardevol. “Ik vind het vooral heel leuk dat je het met een grote groep van vaak dezelfde mensen doet”, vertelt amazone Mathilde de Rooij, die vaak samen met haar ouders een slipjacht rijdt. “En er zit geen wedstrijdelement in, dat maakt het gemoedelijk.” Van Roon rijdt twee keer per week mee met een jacht: “Dan kom je op leuke plekken van Nederland en mooie stukken natuur waar je anders niet zou komen.”

Traditie in ere houden
Ook Markink hoopt dat de traditie, die in Borculo en Geesteren bijna vijftig jaar bestaat, nog lang blijft bestaan. “Het is een traditie die in ere moet worden gehouden”, vindt de organisator. “Bij de start zie je zogenaamde sonneurs, die blazen de jacht aan en aan het einde van de jacht blazen ze het weer af.”

Door REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »