Hasto is druk met groot ‘dorpsschilderij’

NEEDE – Het cadeau voor Neede is bijna klaar! Hasto (Harrie Stortelder) is in opdracht van Mans Koster een dorpsschilderij aan het maken op één van zijn panden in de Oudestraat. Zaterdagmorgen 13 september is Hasto begonnen met de grote klus. Gewapend met kwasten en veel kleuren ging de Needse kunstenaar aan de slag (zie video). ”Het thema is vrijheid en ruimte, dit past mooi bij de plek waar de muurschildering wordt aangebracht.” Veel Needenaren stapten zaterdag even van de fiets om het kunstwerk te bewonderen. Er werden zelfs al foto’s van gemaakt (zie video). De meeste mensen reageerden positief. ”Het frist de straat weer op. Lange tijd is er niks gedaan het is een goede ontwikkeling.” Maar er waren ook inwoners die het niet mooi vonden. “Dat is maar goed ook. Anders was er maar één kunstenaar in Nederland”, lacht Harrie. Dinsdagavond 16 september wordt het kunstwerk officieel onthult. Één mijn kleinkinderen mogen dat doen”, aldus Mans Koster. Hierboven the making of van het kunstwerk ‘vrijheid en ruimte’!

Eerdere bericht: Oudestraat in Neede krijgt groot kunstwerk

Deel dit artikel:

19 gedachten over “Hasto is druk met groot ‘dorpsschilderij’”

 1. Iedereen zijn eigen smaak maar of dit Neede opfleurt.
  Vind het meer iets voor een kinderdag verblijf op de muur
  De opening voor heel Neede of in besloten kring?

 2. Met hoeveel gaat de prijs van de panden nu omhoog? Vergeet niet, dat mans het niet voor niets doet!!!!

 3. Ook een Needsen

  Serieus? Denken ze werkelijk dat inwoners dit mooi vinden?
  Een enkeling misschien, waarschijnlijk kennissen van Mans.
  Maar dit ziet er toch echt niet uit.
  Dat dit zo maar mag.
  Weer iets van Mans die ongevraagd weer zijn stempel op Neede wil drukken.

  Kunst met een grote K, omdat een kunstenaar het maakt….

  Hoop dat er snel wat anders op staat.

 4. he roy aangezien je blijkbaar meekijkt, FF 1 ding, als jij nog éénmaal zulke kutreakties zoal v. die ook een needsen plaatst kom ik es ff bij je langs en niet voor een bak koffie

 5. Jammer die enkele negatieve reactie’s. Maar het moet toch gezegd worden als Mans het niet doet dan doet niemand iets in dit dorpje. Het plein is prachtig geworden ( DANK aan MANS en GRATIS parkeren voor iedereen) de muurschildering zal zeker ook mooi worden, HASTO maakt mooie schilderijen, maar ja: smaken verschillen iedereen vindt de NACHTWACHT ook niet zo mooi. Als nou elk persoon doet wat hij meent dat hij moet doen is het goed zo. Geniet van de schilderingen, vindt je het niks, kijk gewoon niet naar boven. maar de andere kant op maar stop eens met die negatieve berichten als er niks negatiefs te melden is.

 6. ja roy zo geet dat.is het doarum mischien ook dat er zo weinig nieuws van het front is.of is het echt zo rustig in nee.ik bun zelf ook slachtoffer van bedreigingen en intimidatie.dus groot geliek dai noa de politie bunt goan

 7. is= een lafaard, beetje iemand bedreigen zonder je echte naam te vermelden. Je bent natuurlijk zelf bang dat er mensen een bezoekje aan jou gaan brengen.

 8. uit een goed hart

  Beste mensen, waarom zoveel kritiek op Mans altijd. Ik ken hem al jaren. Iedereen zegt dat hij panden leeg heeft staan in de OUDESTRAAT, DAT IS NIET WAAR, 0,0. Hij heeft de zaakjes goed voor elkaar. We moeten blij zijn met iemand die ons dorp probeert in de lift te krijgen. Mans goed werk hoor. ga zo door! Oja, hij heeft ook geregeld dat de LIDL naar Neede kwam, sta daar ook eens bij stil. Allemaal voordeel voor de inwoners

 9. De lidl is voor mans huur en eigen belang
  Prima die parkeer plaats beter dan een leeg pand
  De muurschildering niet mijn smaak maar ieder jaar wat nieuws zou mooi zijn
  Ieder zijn mening maar niet wel gepast

 10. Jullie doen het hem niet na, triest hoor!! Wees blij dat iemand er nog iets van probeert te maken!!

 11. uit een goed hart

  Ik lach me dood, kindertijd, kinderachtig, dat is ook juist de bedoeling, dat is de stijl van cobra terug in de kindertijd. Mooi compliment al die reacties

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven