In de rij voor kijkje in watertoren + video

EIBERGEN – ”Ook al sta ik hier een uur te wachten, het maakt me niks uit. Ik wil dit unieke moment pakken”, zegt een bezoeker die in de rij staat voor de Eibergse watertoren. Het was zaterdag dringen geblazen tijdens de openstelling van de watertoren. Jolanda Menneken: ”De laatste keer is inmiddels 35 jaar geleden.” Vitens en de Historische Kring van Eibergen hebben deze dag medemogelijk gemaakt tijdens Monumentendag. Tegen 10.00 uur werd de toren officieel heropent door wethouder Joke Pot (na ruim 13 jaar gesloten). Ze kreeg de eer om de trap te betreden en te genieten van het prachtige uitzicht. Voor haar de eerste keer. “Ik ben hier nog nooit geweest.” Onze reporter Roy Nijman legde dit moment vast (zie video en foto’s). “Onze schatting is dat er zeker duizend bezoekers komen. We hebben verkeersregelaars ingezet om alles in goede banen te lijden. We hopen dat we mensen een bijzonder gevoel geven op deze dag”, zegt een woordvoerder van Vitens. De watertoren is zaterdag tot 17.00 uur geopend. Daarna gaat de deur weer op slot. Of hij nog een keer open gaat is nog onzeker!

Eerdere bericht: Watertoren open op monumentendag

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4995]

Deel dit artikel:

9 gedachten over “In de rij voor kijkje in watertoren + video”

  1. de kleine van mij quinn 6 jaar kwam de watertoren in en vroeg als eerste waar is het water nou? ha ha

  2. 35 jaar geleden klopt niet. Toen ik 16 jaar was had ik een bijbaantje via dw vvv als watertorenwachter. De watertoren was toen opengesteld voor publiek. Inmiddels ben ik 30 jaar dus zowieso niet meer als 14-15 jaar

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven