Kevin begint ‘School for Young Talents’

NEEDE – In Berkelland kunnen leerlingen van het HAVO / VWO aankomend schooljaar extra uitdaging vinden in een onderwijsprogramma dat buiten school draait. Kevin Hauser (28) heeft een Business School for Young Talents opgericht. Hier zullen leerlingen die zich ertoe geroepen voelen, een uur per week les krijgen in maatschappelijke en zakelijke vaardigheden, zoals presenteren, ondernemen en debatteren. Daarnaast zullen de jonge deelnemers in aanraking worden gebracht met verschillende werkvelden en de functies die hierbij komen kijken. Zo’n aanvullend programma is nodig, volgens Hauser, omdat hij meent dat het traditionele lessenpakket voor de slimmere leerling vaak te weinig uitdagend is en onvoldoende voorbereidt op de vervolgstudie. ‘Dat heeft met de inmiddels klassieke invulling van het voortgezet onderwijs te maken, die zich voornamelijk de eerste drie jaar teveel blijft richten op vakinhoud, in plaats van vaardigheden,’ aldus Hauser.

De Business School for Young Talents zal vanaf de eerste week van oktober 2015 het lesprogramma gaan draaien. Voor meer informatie of het voor bijwonen van een voorlichtingsavond.

Neemt u contact op met Kevin Hauser via nummer 06 288 99 248 of via de website: www.bsyt.nl.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Kevin begint ‘School for Young Talents’”

  1. Wat is de reden geweest dat dit alleen voor HAVO/VWO leerlingen is?

    Op het HBO heb ik juist gemerkt dat de personen die van de HAVO/VWO komen goed kunnen presenteren en de leiding kunnen nemen in groepsprojecten waar dat bij mensen van het VMBO/MBO minder is, juist hier zou ik dan de extra aandacht verwachten.
    Dit zou dan mooi gecombineerd kunnen worden met de nieuwe locatie van het Assink.
    https://www.hetassink.nl/Locaties/Onderwijsplein_Neede_i_o_

  2. Extra aandacht waar het echt nodig is word te moeilijk, men mikt liever op het segment waar kans van slagen het hoogst is.
    Zal wel iets liberalistisch zijn.

  3. Beste Rich,

    Het is jammer dat u er zo over denkt. Het is ook jammer dat u uw mening niet onderbouwd en het hier zo langs de zijlijn roept. Ik ben het namelijk niet eens met uw stelling, evenmin met uw ‘liberalistische’ toewijzing.
    Ik ben echter best bereid om met u te praten over waar u de aandacht nodig vindt, u mag mij daarover mailen of bellen.

    @ Jeroen: de Business School richt zich op uitdaging en vaardigheden die op het WO worden gevraagd van de leerlingen. VMBO’ers zijn ook welkom, zoals staat aangegeven op de site, maar uit behoefteonderzoek blijkt echter dat de behoefte qua inhoud van de Business School niet ligt bij de VMBO’ers.

    Kevin.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven