Bevrijdingsconcert op Kamp Holterhoek

EIBERGEN – Op woensdag 1 april is het 70 jaar geleden dat Eibergen werd bevrijd. Reden voor het harmonieorkest van de Koninklijk Onderscheiden Muziekvereniging Euphonia Eibergen om een bevrijdingsconcert aan te bieden.

Voor dit concert gaan de poorten van Kazerne Kamp Holterhoek te Eibergen open. Het bijzondere van de herdenking op deze kazerne is dat hier sinds 20 jaar intensief wordt samengewerkt tussen Nederlandse en Duitse soldaten van het CIS (Communication & Information Systems) Bataljon van het Eerste Duits-Nederlandse Legerkorps uit Münster. Het motto van het legerkorps is: ‘Samen zijn we sterk’. Met Muziekvereniging Euphonia wordt dit motto extra kracht bijgezet.

De Commandant van het CIS Bataljon is luitenant-kolonel Erik Buskens. Hij nodigt de bevolking van Eibergen en omstreken, veteranen en medewerkers van harte uit om 70 jaar vrijheid in de regio te vieren en te herdenken. Ook andere geïnteresseerden uit de regio zijn welkom.

Geïnteresseerden kunnen hun belangstelling kenbaar maken door te mailen naar: [email protected] onder vermelding van ‘bevrijdingsconcert’ en de namen van de belangstellenden door te geven zoals op het identiteitsbewijs vermeld.

Deelname is kosteloos. Er is wel maar een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar dus wees er snel bij.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven