Boenders Eibergen bakt beste paasbrood

EIBERGEN – Boenders, De Echte Bakker in Eibergen is de winnaar van de landelijke Paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Hij evenaart hiermee zijn prestatie uit 2010. De tweede plaats gaat naar Van Meijel, De Echte Bakker in Clinge en Nijkamp, De Echte Bakker in Holten eindigt op de derde plaats.

Het is altijd weer spannend in Wageningen op de laatste dag van de Paasbrodenkeuring. De keurmeesters Chris Scholtens, Gildemeester van het Echte Bakkersgilde en Cees de Haan, Kwaliteitsadviseur van GildePartner Koopmans Meel keuren de laatste inzendingen en  letten er vooral op dat de smaak in balans is, de krenten en rozijnen goed verdeeld zijn en dat de kleur mooi goudbruin is. Scholtens: “Het paasbrood van Boenders voldoet aan al deze punten. Vooral de vliesdunne korst met de mooie bruine kleur is geweldig. Een goede korstkleur maakt 80% van de smaak van het brood, dus dat zit bij deze prijswinnaar meer dan goed.

Gerwin Starink, eigenaar van Echte Bakker & Keurslager Boenders reageert enthousiast maar geeft meteen de credits aan zijn bakkers Frits, Gerard, Marcel en Wouter. “Ik ben alleen maar de uitdager. Ik laat ze geloven dat ze de eerste prijs kunnen halen en dit jaar is dat gelukt! Daar drinken we er wel een op,” aldus een blije Gerwin. Gerard is de nestor van de bakkers. Hij is het langst in dienst en was in 2010 ook de bakker van het toen winnende paasbrood. Hij leert de jonge jongens de fijne kneepjes van het vak. Dat deze mannen bevlogen zijn blijkt wel uit het feit dat ze altijd meedoen aan de competitie en telkens tegen de top 3 aan zitten.

In februari hebben veel Echte Bakkers deelgenomen aan de Masterclass Paasbroden. Scholtens: “De tips die daar gegeven zijn, zien we terug in de inzendingen.” Dat beaamt Cees de Haan. “Er is veel variatie in de modellen en ook een diversiteit aan smaken met mooie voorjaarstonen. Het is duidelijk dat de Echte Bakkers geprikkeld zijn in hun creativiteit,” aldus De Haan.

Op dinsdag 24 maart om 13.00 uur reiken de keurmeesters Scholtens en De Haan persoonlijk de eerste prijs uit aan de winnaar in Eibergen. Een kleine twee weken voor Pasen is er nog voldoende tijd voor de medewerkers in de winkel om er een feestje van te maken door de prijswinnende paasbroden te laten proeven en te verkopen aan alle klanten.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Boenders Eibergen bakt beste paasbrood”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven