Brandweerkorpsen strijden in Eibergen

EIBERGEN – Op zaterdag 21 maart worden in Eibergen provinciale vaardigheidstoetsen voor brandweerkorpsen gehouden. De organisatie van deze brandweerwedstrijden ligt in handen van het brandweerkorps uit Eibergen. Tijdens deze wedstrijden worden op twee locaties de vaardigheden van in totaal 20 brandweerteams uit de provincies Gelderland en Flevoland getoetst. Een onafhankelijke jury beoordeeld de vaardigheden van de verschillende teams tijdens een realistisch scenario waar hulp van de brandweer benodigd is. De eerste ploegen spelen om 08:00 uur en de laatste ploegen zullen tegen 17:00 uur klaar zijn met hun wedstrijd. De prijsuitreiking vindt plaats omstreeks 18:30 uur in de brandweerkazerne van Eibergen. Brandweermensen weten van te voren nooit wat hen precies te wachten staat. Dit is ook zo bij de wedstrijd. Daarom blijven de locaties waar de wedstrijden gespeeld worden en het scenario dat bedacht is geheim.

Belangstellenden die willen kijken naar de wedstrijden kunnen zich op zaterdag 21 maart laten informeren op de brandweerkazerne aan de Nijverheidsstraat 2 in Eibergen.

Daar krijgen zij dan informatie over de precieze locatie van de wedstrijden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven