Geesteren staat stil bij 70 jaar bevrijding

GEESTEREN – Onder de noemer ‘The Final Push 2015’ wordt in het kader van 70 jaar bevrijding een tweeënhalf week durende herdenkingstocht gehouden. Er rijdt een karavaan van originele WO2 voertuigen dezelfde route van Groesbeek naar Groningen, als de bevrijders 70 jaar geleden.

Onderweg wordt er op donderdag 2 april in de gemeente Berkelland gestopt in Ruurlo, Geesteren en Gelselaar. In Ruurlo wordt een herdenking gehouden waarna de tocht vervolgt wordt richting Geesteren alwaar rond 13.45 uur een krans gelegd wordt bij de gedenksteen welke is ingemetseld in de NH-kerk.

Vervolgens zal in Gelselaar worden gestopt voor een plechtigheid met schoolkinderen en is er een WO2 warme lunch voor de deelnemers. Voor het uitgebreide programma en meer informatie: www.thefinalpush2015.com of Facebook.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven