GroenLinks-boom zit in de grond + foto

EIBERGEN – Vorig jaar plantte GroenLinks een notenboom naast basisschool de Kiezel en Kei in Borculo. Dit jaar was Eibergen aan de beurt. GroenLinks schenkt de inwoners een kastanjeboom. Natasha Kolbeek, kandidaat op nr. 8 voor Provinciale Staten van Gelderland en woonachtig in Eibergen, plantte de boom afgelopen zaterdag aan de Borculoseweg (ter hoogte van de begraafplaats).

Waarom biedt GroenLinks deze boom aan? Natasha Kolbeek: ”Zondag 8 maart is het vrouwendag. Voor mij als vrouwelijke kandidate, was dat ook een belangrijke aanleiding om de boom nu te planten. Op 8 maart staan we stil bij de rol van de vrouw. Vrouwen moeten extra sterk zijn: ze werken, verzorgen. Net als een boom van klein en kwetsbaar groeit naar groot en sterk, zo is ook het leven van veel vrouwen. We hebben gekozen voor de kastanje, want dat is het symbool van mijn geboorteplaats Kiev in Oekraïne. Ik moet ook extra denken aan de vrouwen en moeders in de oorlogsgebieden daar. Ook is de kastanje tegelijk symbool van Eibergen.”

Met het jaarlijks planten van een boom wil GroenLinks ook uitdrukking geven aan de waarden waarvoor zij staan: een gezond en eerlijk leven in een groene, duurzame en circulaire economie. Dit nieuwe groene leven in Eibergen symboliseert dit streven.

Over programma, standpunten en kandidaten voor GroenLinks in Gelderland kunt u verder terecht op www.gelderland.groenlinks.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven