Neco laat ‘dreigende’ boom netjes vallen

NEEDE – Neco en brandweer Neede hebben dinsdag 31 maart schade weten te beperken aan een woning aan de Wolfersweg in Neede. Er dreigde tegen 15.00 uur door de harde wind een boom op een huis te vallen. De brandweer kon de klus niet zelf klaren en schakelde kraanbedrijf Neco in om te assisteren. Het Needse bedrijf heeft met een grote kraan de boom – die in de achtertuin stond – stevig ‘vastgegrepen’ zodat hij niet kon omvallen. Daarna heeft Neco de boom gecontroleerd laten vallen. De brandweer heeft hem in stukken gezaagd. Tegen 19.15 uur was de klus geklaard. Veel inwoners van Neede merkten de kraan op. Hoe weten we dat? We werden massaal getipt! Een andere boom viel helaas wel op de woning en een schuur. De schade wordt morgen opgenomen. Verder moesten de brandweerkorpsen in Berkelland vandaag regelmatig uitrukken. Post Eibergen moest naar de Gladiolenstraat en Stokkersweg. Brandweer Borculo naar Hoflaan, Spoordijk, en Borculoseweg in Haarlo. Langs de N18 in Eibergen sloeg vanmorgen ook nog een aanhanger om. Zie foto en video

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven