Vrouwendag: GroenLinks plant boom

EIBERGEN – In het kader van vrouwendag, 8 maart, plant GroenLinks een kastanjeboom Natasha Kolbeek, lid fractie GroenLinks Berkelland, plant zaterdag 7 maart om 10:30 uur de boom aan de Borculoseweg (tegenover het  kerkhof) in Eibergen. Natasha is kandidaat nr.8 van de lijst GroenLinks voor de Provinciale Staten verkiezing. Zij is de hoogste kandidaat die uit de Achterhoek komt. Kolbeek maakt zich hard voor haar Achterhoek en wil dit naar de provincie uitstralen.

Op 8 maart is het wereld-vrouwendag. Een dag om de vrouw op een voetstuk te plaatsen. In dit kader plant GroenLinks Berkelland de kastanjeboom. Op wereld-vrouwendag sta je stil bij de rol van de vrouw. De vrouw die sterk moet zijn. Meestal moet zij naast het werken ook een gezin runnen. En we denken aan de moeders in oorlogsgebieden. Zij hebben zorg om hun kinderen die soldaat zijn of juist geen kind kunnen zijn door de oorlog.

De kastanjeboom is symbool van Eibergen. Natasha Kolbeek is afkomstig uit Kiev, hoofdstad van Oekraïne. Net als voor Eibergen is de kastanje ook het symbool voor Kiev. En het planten van de boom geeft ook de waarden weer, waar GroenLinks voor staat. Een gezond en eerlijk leven in een groene, circulaire en duurzame economie. Hiermee schenkt GroenLinks een stukje nieuw groen leven aan de inwoners van Eibergen.

GroenLinks werkt hard aan een groene, duurzame leefomgeving voor jong en oud. Megavergister (Groenlo) en megastallen moeten worden geweerd. Hiervoor biedt GroenLinks alternatieven. Natuurlijk is maatschappelijk verantwoord bedrijfsleven belangrijk. Infrastructuur verdient verbetering. Beter bereik van bedrijven, maar ook veiliger voor fietsers. In het gebruik maken van de huidige infrastructuur zoekt GroenLinks de oplossing.

Overige speerpunten van het GroenLinks programma kunt u vinden op de internetpagina: www.gelderland.groenlinks.nl

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Vrouwendag: GroenLinks plant boom”

  1. Let op , plant geen gewone paardekastanje maar bijv. een Aesculus baumanii of een Aesculus briottii De gewone Aesculus hippocastanum is heel gevoelig voor de kastanjebloedingsziekte en sterft dan onherroepelijk.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven