Waterschapspartij VvdB vraagt uw stem

EIBERGEN – ”Water raakt ons allemaal” Met deze slogan gaat de Waterschapspartij Vrienden van de Berkel (VvdB) de verkiezingen voor het Waterschap Rijn en IJssel op 18 maart in.  VvdB willen daarmee de aandacht vestigen op het belang van water voor iedereen en vervolgens op haar partij die als lijst 5 deelneemt. VvdB ervaren dat over het werk van het waterschap te weinig bekend is bij de bevolking. Daarom wil zij de komende vier jaar nadrukkelijk inzetten op de bekendheid van het Waterschap. Bewustwording bij jong en oud noemt de partij dit.

Ook blijkt, dat onvoldoende bekend is dat het waterschap Rijn en IJssel volledig door burgers en ondernemingen wordt gefinancierd. Ruim € 80 miljoen per jaar. Iedereen betaalt waterschapslasten van een kleine € 100,– voor alleenstaanden tot vele honderden voor gezinnen. VvdB wil paal en perk stellen aan de forse lastenstijging van de laatste jaren. Dit moet dan o.a. door efficiënte bedrijfsvoering van de waterschapsorganisatie en effectieve uitvoering van projecten.

VvdB hebben een aansprekende lijst met kandidaten. Het verkiezingsprogramma is voorbereid door de eerste zes op de lijst. Zij vertegenwoordigen kennis op alle terreinen waar het waterschap mee te maken heeft: financiën en organisatie, recreatie en platteland, agrarische bedrijfsvoering en onderhoud, waterveiligheid, rioolwaterzuivering en gebiedsontwikkeling. Daardoor kan met recht gesteld worden dat VvdB bestuursleden levert die inhoudelijk het waterschap verder kan  brengen.

Lijsttrekker is het huidige Algemeen Bestuurslid Tonni Wormgoor. Hij volgde in 2012 Jan Ribbers, de grondlegger van Vrienden van de Berkel, in het bestuur op.    De lijsttrekker vond zijn inspiratie aan de boorden van de Berkel.  Tonni: “Ik heb jarenlang een onderneming geleid en daarna als voorzitter van de VVV Berkelland kennis gemaakt met het belang dat water voor de omgeving en de beleving daarvan is. Daarnaast heb ik als voorzitter van het burgerinitiatief Marke Mallem (langs de Berkel bij Eibergen) ervaren hoe onderhoud en beheer van waterschapsgebieden op een andere manier kan worden geregeld.” Deze kennis wil VvdB de komende vier jaar inzetten in het gehele gebied van het Waterschap Rijn en IJssel.

VvdB hopen sterk uit de verkiezingen te komen om vervolgens haar idealen voor een modern en toekomst gericht waterschap uit te kunnen voeren. Het verkiezingsprogramma is toegespitst op het Waterschap Rijn en IJssel en te lezen op
www.vriendenvandeberkel.nl

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Waterschapspartij VvdB vraagt uw stem”

  1. Ik vind het zeer goed dat deze partij mee doet. De vrienden van de berkel zijn een organisatie zonde politieke binding. Ook de mensen op de lijst zijn praktische inwoners van het waterschap die weet wat er speelt.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven