WonderWijs blijft aan Beatrixlaan Ruurlo

RUURLO – Het is nu zeker: CBS WonderWijs blijft aan de Beatrixlaan in Ruurlo. De verhuizing waarvan eerder sprake was, gaat niet door. In plaats daarvan ondergaan het schoolplein en het schoolgebouw een herinrichting, zodat leerlingen nog beter kunnen leren door te ontdekken. Dit past binnen het nieuwe onderwijsconcept ‘Onderwijs 3.0’, waarmee de school vorig jaar is gestart. Op CBS WonderWijs doorlopen leerlingen de weg van basisschool naar middelbaar onderwijs op een persoonlijke manier, in hun eigen tempo. Elk kind leert op zijn eigen niveau, door de nieuwsgierigheid te prikkelen.

Dit gebeurt aan de hand van zogenoemde kernconcepten: wisselende onderwijsprogramma’s, met steeds een ander thema. In de afgelopen maanden is gebleken dat dit nieuwe onderwijs ook binnen het huidige schoolgebouw en schoolplein goed mogelijk is, als er enkele aanpassingen worden gerealiseerd. Zo zal het schoolplein opnieuw worden ingericht en krijgt de entree van het gebouw een uitnodigender look.

De leerlingen gaan helpen bij de herinrichting van het schoolplein, als onderdeel van het kernconcept ‘ruimte en tijd’. Tijdens dit onderwijsprogramma ervaren leerlingen onder andere hoe een ruimte logisch in te delen is en hoeveel ruimte er nodig is voor verschillende activiteiten. Het nieuwe schoolplein wordt een plek om te leren door te ontdekken en experimenteren.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven