Beltrum houdt een speciale open zondag

BELTRUM – Kerkdorp Beltrum onderging de afgelopen maanden een ware metamorfose met als resultaat dat het dorp weer helemaal bij de tijd is. Op 10 mei wordt dit gevierd met een open zondag. Alle vernieuwde accommodaties openen dan hun deuren en inwoners van het dorp kunnen deelnemen aan een dorpsbrunch. In Beltrum hebben ze het ‘veur mekare’. Na vele maanden van noeste arbeid – door onder andere tal van vrijwilligers – staat het dorp en haar maatschappelijke voorzieningen er weer puik bij. Zo zijn de straten binnen de bebouwde kom gereconstrueerd, verrees het nieuwe Kulturhus De Wanne, veranderde Dacapo in een compleet muziekcentrum en kreeg de sportaccommodatie van VIOS een ware metamorfose, compleet met kunstgrasveld. Verder werden in Het Hassinkhof wonen en zorg gescheiden, werd een groepsaccommodatie gerealiseerd, verrees er het Jeugdhuske voor het SJB en werd de voormalige kapel ingericht als multifunctionele ruimte. Tenslotte werden ook de parochietuin vernieuwd en het kerkhof aangepast.

Deze weken wordt tenslotte de laatste hand gelegd aan de verbouwing van de kerk en de inrichting van het nieuwe plein tussen de Sterrenboog, Het Hassinkhof en Kulturhus De Wanne. Om alle inwoners van Beltrum en andere geïnteresseerden de gelegenheid te bieden om de nieuwe/vernieuwde/verbouwde Beltrumse accommodaties te bewonderen, staan op zondag 10 mei de deuren wagenwijd open. Onder de noemer Veur mekare wordt dan een open zondag gehouden. De dag begint ’s ochtends met een eucharistieviering in de kerk.

Vervolgens wordt om 12.00 uur op het nieuwe plein een dorpsbrunch gehouden voor de inwoners van het dorp. Aan tafel is plek voor maximaal 500 gasten. Vervolgens openen de verschillende accommodaties hun deuren en worden er tal van activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Beltrum staat op zondag 10 mei bol van de activiteiten!

Meer informatie? Kijk dan op de Facebook. Inwoners van Beltrum krijgen binnenkort een nieuwsbrief in huis met daarop het exacte programma van de dag.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven