Haevige muziek bij Plat Gespöld in Ruurlo

RUURLO – Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers bracht in maart 2014 met succes voor de eerste keer het streektaalfestival Plat Gespöld. Voor een uitverkochte DRU in Ulft was een voorstelling met veel zang, dans en gedichten in de streektaal te zien en te horen. Een vakjury van radiomakers reikte de eerst Gelderse Kleiroze uit; een prijs voor het “haevigste” liedje in de streektaal, die gesproken wordt in Achterhoek en Liemers.

Na de enthousiaste en positieve reacties van bezoekers en deelnemers kon het niet anders dan dat er een vervolg zou komen. Daarom ook dit jaar een Plat Gespöld. De voorstelling vindt plaats op zaterdagavond 25 april in De Keizerskroon in Ruurlo. Uiteraard staat in de voorstelling de streektaal centraal. Net als vorig jaar hebben vele artiesten hun medewerking toegezegd. Allemaal zien ze het als een mooie kans om hun passie voor de streektaal te delen met een breed publiek.

Esther Kämink vertelt verhalen en draagt gedichten voor tijdens de voorstelling. Het duo Alles Andes, muziekgroep Bonne Route, zangers Henry Welling en Joop Boxstart zorgen voor de muziek. De presentatie van het geheel is in handen van Joop Hekkelman.

Bijzonder onderdeel van het programma is de bekendmaking van de winnaar van de publieksprijs van Gelderse Kleiroze. De afgelopen maanden heeft het publiek via facebook kunnen stemmem uit de door een jury genomineerde liedjes. Wie de prijs heeft gewonnen? Dat horen we op 25 april.

Kaarten voor een voorstelling, inclusief 1 consumptie, kosten € 10. Af te rekenen bij de ingang van de zaal. Wel graag van te voren aanmelden bij Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers via [email protected] of telefonisch via 0314 787078.

Locatie: De Keizerskroon, Dorpsstraat 15 Ruurlo. Aanvang: 19.30uur. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/platgespold.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven