Koeien naar buiten: Kom gezellig kijken!

NEEDE –  Juliana, Wilhelmina, Ariane, Alexia en Emma, aanstaande zaterdag mogen ze weer de wei in. Boer Gerard Franken vindt het de hoogste tijd. ”Vorig jaar was het 3 april, dat weet ik nog goed. Helaas is Maxima er niet bij. We hebben door ziekte afscheid van haar moeten nemen. Maar niet getreurd, er is een nieuwe Maxima in aankomst, we hebben een nieuw kalf vernoemd naar onze koningin. Zo blijft de traditie op onze boerderij in ere. We moeten nog wel een paar jaar wachten voordat ze volwassen is. Dat duurt ongeveer twee jaar”, zegt Franken. Het verse gras is volgens de Needse boer het beste krachtvoer voor zijn koninklijke koeien. Zaterdagmorgen 18 april om 09.30 uur gaan de koeien voor het eerst naar buiten (sinds november binnen). Boer Franken nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen. ”Of we de koeiendans gaan zien dat is afwachten. Maar ze zullen zeker, rennen, springen en andere capriolen uithalen.” De boerderij van de familie Franken is te vinden tegenover Wevers (Rondweg met de G. L. Rutgersweg).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven