Avondvierdaagse hoopt op 1000 lopers

EIBERGEN – Vanaf maandag 1 juni tot en met vrijdag 5 juni wordt weer de jaarlijkse avondwandelvierdaagse gelopen. Voor de 32e editie heeft de Eibergse IJsvereniging vijf nieuwe routes uitgezet door het buitengebied van Eibergen. De routes hebben elke avond een lengte van 2½, 5, 10 en 15 kilometer. Hierbij is de maandagavond wederom als voorloopavond bedoeld voor wandelaars die een andere avond verhinderd zijn.

De start en finish is op maandag tot en met donderdag voor alle afstanden om 18.30 uur vanaf de parkeerplaats bij sporthal “De Pickerhal”. Op vrijdagavond is het vertrek- en eindpunt in het openluchttheater en wordt als volgt gestart. De 10 en 15 kilometer wandelaars vertrekken om 18.00 uur, de 5 kilometer om 19.00 uur en 2½ kilometer om 19.30 uur.

Maandagavond bezoeken de wandelaars via “Het Simmelink” de omgeving van het Kerkloo-bos. Dinsdagavond vindt de officiële start plaats. De 10 en 15 kilometer route voert de wandelaars over “De Bijenkamp”. Woensdagavond voert de wandelkaravaan door Olden Eibergen. En donderdagavond worden de wandelaars door buurtschap Het Loo en Mallum langs de watermolen geleidt.

Op vrijdagavond, na terugkomst uit de omgeving van Hupsel verzamelen de wandelaars zich op het speelveld aan de Vogelenzangstraat hoek Willem Sluyterstraat. Van hieruit begint om ongeveer 20.30 uur de feestelijke intocht door het dorp. Hierbij zullen de muziekverenigingen ‘Euphonia’ en ‘De Eendracht’ uit Haarlo voor de muzikale begeleiding zorgen. Via een korte rondgang door het centrum eindigt de vierdaagse in het openluchttheater, waarna de traditionele afsluiting van het sportieve wandelfestijn zal plaatsvinden.

Om op maandag- en dinsdagavond op tijd te kunnen starten worden de deelnemers dringend verzocht zich bij voorkeur in te schrijven bij het V.V.V.-kantoor aan de Grotestraat 59. Bij voorinschrijving bedragen de kosten 5 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar 4 euro. Bij inschrijving op maandag- of dinsdagavond bij het startbureau zijn de bedragen een euro hoger. De jeugdleden van De Eibergse IJsvereniging kunnen gratis deelnemen, maar alleen tegen inlevering van de lidmaatschapskaart bij het V.V.V.-kantoor tijdens de voorinschrijving.

Wie de vierdaagse uitloopt krijgt een medaille of een volgnummer. De Eibergse IJsvereniging rekent op ongeveer 1000 deelnemers.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven